Scheertrends anno 2018: welke haren moeten weg en welke niet?

CREDITS: Chris Knight

Waar sommigen een baardgroei hebben waar de Kerstman jaloers op zou zijn, is het bij de andereen schaarste en moeten ze het doen met drie haren op hun chest. Als man is het soms lastig te bepalen wat wél en niet kan. Want wat moet je met je haar? To shave, or not to shave?  Moet het oerwoud gekapt worden, of moet je de panda’s eren en de bamboe laten staan? No worries, we’ve got your back(hair). Hier de scheertrends (of niet-scheertrends) anno 2018.

Scheertrends: welke haren moeten weg en welke niet?

Fris kapseltje

Laten we bovenaan beginnen, met het kapsel. Eerder publiceerden we een artikel over de herenkapsels voor de zomer van 2018.  De voornaamste trends hierin waren een korte kapsels die makkelijk in model te brengen zijn. Ben je nou echter niet blessed met een volle haardos bovenop om het pompadour-kapsel te bereiken? Geen probleem. Gemillimeterd haar kan namelijk ook prima in 2018! Gemillimeterd haar is namelijk hét edgy kapsel van 2018. Veel kappers zijn tegenwoordig gespecialiseerd in de kunst van de tondeuse. Want ook met geschoren haar zijn veel mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld voor een fade, of vraag aan je barbier wat hij kan doen met je edges. Zeg vaarwel tegen je dunne haar en eindeloos stressen met je gelpot om die plekken te verbergen.

Gezichtshaar

Voor de mannen onder ons die gezegend zijn met een volle coupe op hun kaak: de baard lijkt altijd wel een plekje te behouden in onze maatschappij. Want ondanks dat het niet helemaal hip meer is, lijkt het erop dat de meeste vrouwen een welgevormde baard nog altijd kunnen waarderen. Wellicht hierom.

Toch is er ook goed nieuws voor de mannen onder ons die de kunst van het baardhouden maar niet onder de knie kunnen krijgen: de clean shave is weer helemaal terug van weg geweest! Door deze scheertrend bent je weer helemaal hip met je kale koppie.

Mocht je nu voor iets gewaagder willen gaan, dan doet de befaamde moustache ook weer zijn intrede. Het blijkt namelijk ook weer behoorlijk in de mode te zijn om een lekker snorretje op je bovenlip te hebben staan. Op het juiste gezicht kan een snor namelijk een aantal goede voordelen hebben. Zo zou je er knapper van worden, omdat het een prettige balans aanbrengt tussen je wenkbrauwen en de rest van je gezicht. En zou het een te harde kaaklijn kunnen verzachten. Maar we herhalen, op het juiste gezicht. Kijk daarnaast uit voor het beruchte donssnorretje. Je wil niet lijken op een 13-jarig jongetje met een angst voor de pubertijd.

https://www.instagram.com/p/BetZlg6l2lY/?taken-by=den_cutting

De perfecte chesticle

Het is wat, zo’n kapsel op je borstkas. In je ruige fantasieën wikkelt zij je gekrulde lokken om haar vinger en fluistert ze ‘mijn strijder’ in je oor. In de realiteit kan dit nét wat anders werken wanneer je een kwart orang oetang-bloed door je aderen lijkt te hebben stromen.

Dus, wat moet je met die volle borst van je? We hebben goed nieuws voor je: het is namelijk niet zo’n ding als je misschien denkt. Vrouwen zijn tegenwoordig een stuk vergefelijker wanneer het aankomt op wat borsthaar. Het wordt namelijk gezien als lekker mannelijk. Toch is er wel een grens: je hebt zo iets als too much. Zijn jouw tepels niet meer zichtbaar en begint je blouse bol te staan van de chaos die zich onder je gespannen knopen plaats vind? Dan wordt het wel tijd om die borst te gaan trimmen. Maar een lekker kapseltje op de borst kan tegenwoordig geen kwaad meer. Nergens voor nodig om de boel helemaal kaal te scheren dus, wees trots op je manscape. 

Warning: ben jij een gevalletje van ‘eens in de zoveel tijd vier lange haren op je tepel’? Eraf scheren die handel. Waar een bescheiden hoeveelheid borsthaar wel zijn charme kan hebben, kunnen die vier lange lokken van je juist onverzorgd overkomen. Het is ook niet verstandig om een baard te laten staan van een tiental haren, probeer dit dus ook niet met je borsthaar te doen.

De pubic area

Wanneer het aankomt op schaamhaar, zijn er verschillende manieren om je handeltje aan te pakken. Deze manieren variëren van een beschermd, onaangetast natuurgebied tot een naakte molrat. Het is aan jou wat je met je zaakje doet, maar ons advies is: trim het. In een onderzoek van Cosmopolitan.com blijkt dat 70% van de vrouwen het liefst ziet dat hun sekspartner de boel gewoon netjes trimt. Vrouwen zien dus het liefste een netjes bijgehouden kapseltje daarbeneden. Met als kers op de taart een recht getrimd lijntje haar vanuit de navel naar beneden, want de stairway to heaven mag natuurlijk niet ontbreken.

Hoewel de naakte molrat methode als resultaat heeft dat je lange jan op zijn langst lijkt, vinden de meeste vrouwen een kale jongeheer niet erg aantrekkelijk. Slechts 12% van de vrouwen ging namelijk voor de optie ‘kaal’. Mocht je van plan geweest zijn om de Michelangelo uit te gaan hangen met je scheermesje en figuurtjes te gaan scheren: hiermee maak je zo’n 1% van de vrouwen blij. Alleen leuk als je die ene vrouw uit honderd treft dus.

Foto: Hai Phung
Total
4
Share