DAP GAP 2024-collectie: ode aan de cowboys van vroeger

CREDITS: GAP

Door de jaren heen zijn de samenwerking tussen GAP en DAP al vaker een gouden formule gebleken.

En de introductie van de DAP GAP Spring Collection markeert al helemaal een bijzondere samenwerking tussen de twee merken.

GAP DAP Spring 2024 gaat verder dan de standaard sweaters

Tijdens de nieuwe collectie gaan DAP en GAP namelijk een stuk verder dan het bekende terrein van sweaters en omarmen ze een uitgebreid scala aan westerse denimstijlen. Een ode aan de zwarte cowboys van het Westen, met Black History Month als grondslag voor de collectie. ‘Het is Black History Month en zo weinig gekleurde mensen weten wat de originele cowboys waren. Ze werden cowboys genoemd omdat ze Afro-Amerikaans waren, maar ze werden cowhands genoemd toen Europeanen betrokken raakten bij het winnen van het westen, zoals ik het noem,’ vertelde Dapper Dan in gesprek met HYPEBEAST.

Naadloze samensmelting van iconisch textiel en innovatieve visie

In totaal bestaat de capsulecollectie uit 22 stukken die het iconische textiel van GAP naadloos laten samensmelten met de innovatieve modevisie van Dapper Dan. De DAP GAP logo hoodie die bedoeld is om het silhouet in zijn gemeenschap te destigmatiseren, staat hierbij centraal. ‘Op bepaalde momenten in de geschiedenis werd de hoodie gebruikt om de donkere kant van onze cultuur te vertegenwoordigen, dus deze samenwerking met GAP presenteeert hem op een manier die laat zien dat je een hoodie kunt dragen en toch cool, internationaal en elegant kun zijn,’ vertelt Dan. Verder brengt de nieuwe capsulecollectie nog denim kimonojacks, Western-stijl button-down shirts, geborduurde katoenen Oxford shirts en denimjacks met een kenmerkende houndstooth motief.

Harlem in beeld tijdens GAP DAP Spring 2024

Zoals we gewend zijn van Dan wordt het hart van Harlem kunstig naar voren gebracht in deze collectie. Tijdens de twee minuten durende film van de Ghanese-Amerikaanse fotograaf Joshua Kissi wordt de Graham Court, het meest historische gebouw in Harlem, in beeld gebracht. Volgens Dan zelf brengt dit het elegante Harlem dat hij kent perfect naar voren. ‘Ik wilde de New Renaissance van Harlem in de schijnwerpers zetten, en deze locatie was daar perfect voor,‘ concludeert de ontwerper.

Check hieronder de eerste beelden van de DAP GAP Spring 2024 collectie.

Source:
LEES OOK