5 Soorten jeans die iedere man in zijn kast moet hebben

Iedereen heeft een beetje z’n eigen stijl, tenminste dat mag ik hopen. De een draagt z’n spijkerbroek strak om de kuit en de ander heeft liever wat ademruimte. Al ben je die gast die al jaren het liefst een kaki chino draagt. Maar toch, de spijkerbroek is echt wel één van de meest essentiële basics voor je garderobe.

De perfecte jeans garderobe

Met de volgende vijf denims kan je altijd combineren en ga je vrijwel nooit de mist in. Natuurlijk moet je geen ripped jeans dragen naar een Black Tie-event, maar op zich zou het bij het prima gaan naar een gelegenheid, waar je semi-casual wordt verwacht.

1. Raw Jeans

Het laatste proces in het maken van jeans, is het wassen ervan. Dit bepaald de kleur en natuurlijk de eventuele wassing. Bij raw jeans laten ze die laatste stap weg. Je krijgt hierdoor een ruwe look en de broek zal volledig gepersonaliseerd worden, gedurende het gebruik ervan. Afhankelijk van hoe je met je broek omgaat, zullen er details ontstaan die geen andere broek heeft. Het wassen en behandelen van een raw jeans heeft dan ook een flinke handleiding, maar dan heb je wel de holy grail onder de spijkerbroeken in handen. Nou ja, om je benen dan.

2. Slim black

Een zwarte, vrij strakke, sprijkerbroek is absoluut onmisbaar in je garderobe. Aan de ene kant te combineren met t-shirts, voor een informele ‘street’-stijl, maar gaat ook erg goed samen met formelere overhemden of een colbert. Momenteel is het een goed (en vooral hip) idee om een keer goed van je fiets af te vallen, zodat je een gat bij de knieën krijgt.

3. Vintage wash

Anno 2016 moet je voorzichtig zijn met de overdreven wassingen, tenzij je vindt dat het goed matched bij je gouden ketting en die buil shag in je borstzak. Maar als voor een vintage broek gaat, zoals een lichte Levi’s 501, dan is een lichte wassing juist tof. Combineer het met een wit basic t-shirt een goed stel sneakers en je bent het heertje deze zomer!

Rights: Theo Blix

4. Clean grey

Stijlvol en heel tof met een paar nette schoenen. Ga voor een strak model zonder wassing of juist een lossere fit met een hele lichte wassing. Vermijd hierbij de modellen met een lichte glans eroverheen, dat was leuk toen je 12 was en nog een ketting aan je portemonnee had hangen.

Rights: Theo Blix

5. Ripped jeans

Zoals we al aangaven bij de Slim Black, het is vrij hip als je broek van ellende bijna uit elkaar valt. Maar let op: het moet wel duidelijk zijn dat het de bedoeling is en niet dat je al maanden op straat hebt geleefd. Vind het wat ver gaan om je beenharen er doorheen te laten zien, zoek dan een model waar achter de gaten nog een extra lapje stof zit gestikt. Tof om te combineren met gave boots.

Total
0
Share