10 Fashion items die we in 2018 niet meer willen zien

Oh, 2017, 2017, dat was me het jaartje wel zeg… Nu kunnen we heel nostalgisch een opsomming maken van enkele noemenswaardige gebeurtenissen, maar de vraag is of dat nodig is. Je was er immers zelf bij. Waar jij ook met je volle verstand bij was, waren enkele fashion trends die het straatbeeld afgelopen jaar domineerde. Misschien deed je er wel aan mee. Misschien deden wij er zélf wel aan mee. Laten we het gewoon lekker in het midden houden en elkaar de hand schudden dat we ze in 2018 in ieder geval niet meer willen gaan zien!

Wat jij?

10x Fashion die we in 2018 niet meer willen zien

1. Logomania

Logo’s, logo’s, logo’s. 2017 was het jaar van de logo’s. Het begon al het jaar ervoor, toen iedereen een wit Levi’s shirt met het logo in het rood naar festivals droeg en daarna escaleerde het compleet uit de klauwen. Vooral old school merken als Fila, Champion, Tommy Jeans, Adidas Originals en Reebok maakte daar gretig gebruik van. Laten we dit gewoon over laten aan merken als LV en Supreme… Overigens komen we daar ook later nog even op terug.

We zullen het zeker nog vaak gaan tegenkomen, maar we zien dat de piek van deze trend geweest is. Dus als je er niet graag bij loopt als een reclamebord, dan weet je dat dat anno 2018 ook zeker niet meer hoeft!

2. Trashed jeans

Als jij geen zwarte jeans in je kast hebt liggen met kapotte knieën, dan is de kans groot dat je op gebied van mode 2017 hebt overgeslagen. Ook deze trend is weer op z’n retour. Goed, een kapot knietje kan nog wel, maar alles meer dan dat is pertinent fout. Als je je knieholtes wilt luchten dan koop je een ticket naar de Mauritius (of andere populaire bestemmingen in 2018) en trek je een zwembroek aan.

3. Back to the 90’s

Laten we eerlijk zijn: we omarmden deze trend met veel enthousiasme. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. En overdreven oldschool over straat gaan met veel felle kleurtjes, een vissershoedje van Fila, een oversized sweater van Hilfiger en Nike Air Max in alle kleuren van de regenboog, dat is leuk. Maar het is dus geen 2017. En je bent ook geen 18 meer hè?

In 2018 gaan we deze trend zeker doortrekken, maar subtieler. Denk bijvoorbeeld aan pantalons gecombineerd met ols school sneakers.

Foto: Fila Blackline

 

4. Oversized

Volgens de kenners is het einde van het oversized-tijdperk ook in zicht. Bij de juiste man kan het er erg sterk uitzien, maar het is zo breed uitgemeten het afgelopen jaar, dat fashionistas op zoek gaan naar iets anders. En jij weet net zo goed als ik, dat wij dan dan volgen..

5. Heuptasjes

Kijk dat ‘nektabbas‘ van Burberry nooit een goed idee zijn geweest, daar zijn we het hopelijk wel over eens. Maar heuptasjes (ook geïnspireerd op de jaren ’90) waren niet weg te denken afgelopen jaar. Ze waren handig, ze waren stijlvol en hey, je kon ze zelfs om je nek hangen. Maar nu is het klaar.

Foto: Alpha Industries

6. Labels

Wie grote (vaak rode) labels (met vaak witte letters) bedacht heeft aan ritsen van de bovenstaande heuptasjes of bomberjacks, was een creatief brein. Ik had hem van te voren niet durven vertellen dat het een hit zou worden, maar blijkbaar was het wel zo. En het mooie van hits is dat mensen ze ook snel weer uitkotsen. En dat is dus nu het geval. In 2018 geen labels meer, alstublieft.

7. Capuchon + pet

Tenzij je van plan bent een tankstation te overvallen, is dit een absolute no go voor 2018. En 2017 eigenlijk ook wel, man. Doe jij een theezakje in je koffie? Drink je je old fashioned met appelsap? Probeer je af te vallen met kapsalons? Do you fly without wings? Luister je heavy metal als je tot rust wil komen? Eet je chocolade brownies met kaas?

Nee? Dan draag je ook geen capuchon met pet.

8. Supreme (en de rest…)

Als ik het kon betalen had zou ik alle Supreme kleding opkopen en tijdens de Amsterdam Fashion Week uitdelen aan alle daklozen.

Wat een achterlijke hype rondom dit merk is er toch. Elke volwassene die hier aan meedoet zonder de insteek om geld verdienen aan absolute gekkies, is een absolute gekkie. Laten we hopen dat 2018 ze een verlichting brengt!

Total
1
Share