WDW is een van de tofste weekenden ooit

De kans bestaat dat je nog nooit hebt gehoord van WDW. Maar het zal vanaf nu hoog op jouw bucketlist staan. WDW staat voor World Ducati Week, ofwel een week(end) vol met auto’s, motoren, feesten, drankjes en lekker weer. Dat klinkt als de ingrediënten voor een geslaagd event.

Hey we’re going to Misano

World Ducati Week is op het legendarische MotoGP circuit in Misano. Daar kan je op verschillende manieren komen. De saaiste optie is door het vliegtuig te nemen naar Rimini. Je kent het wel, dat stadje aan de kust waar met name tieners helemaal uit hun bol gaan. Misano ligt dicht tegen Rimini aan, dus daarheen vliegen is veruit het snelste. Heb je iets meer tijd? Neem dan het vliegtuig naar Bologna, de stad van Ducati. Ga dan langs het Ducati Museum en tijdens het bezoek aan de fabriek kun je zien hoe de motoren nog met de hand worden gemaakt.

Road trip

Veruit de tofste manier is om een road trip te maken naar Misano. Dit kan uiteraard op je eigen Ducati. Als je lekker doorvlamt op die Autobahn, ben je er zo. Vervolgens kun je in Italië losgaan op de prachtige bergwegen. Als je dichtbij Misano komt merk je al dat Ducati tekenend is voor het straatbeeld. Overal hoor je de ronkende motoren.

Circuit van Misano

Het circuit van Misano leent zich perfect voor een evenement zoals WDW. Ruim 50.000 motoren en 100.000 bezoekers staan er elke dag op het circuit. Kun je het je voorstellen? 50.000 Ducatisti (Ducati fans) rijden door de WDW-poort. Het is alsof de hemelpoort open staat. En dat voor drie dagen.

De ducatisti kan los

Eenmaal op het Misano circuit verveelt niemand zich. Er zijn ontzettend veel shows, workshops en zelfs een pop-up Ducati museum. Even handtekeningen halen van de MotoGP sterren, de show kijken van de stuntrijders of zelf Enduro rijden. En uiteraard alle Ducati modellen uittesten, zoals de Scrambler, Multistrada en de Monster. Natuurlijk hoef je je ’s avonds niet te vervelen. Zo genoot ik van een zwembad party, grilden het Ducati management de beste burgers voor iedereen en kon je deze keer ook EK-wedstrijden kijken.

Work hard, play hard

De Audi vrienden zijn hier natuurlijk ook te vinden. Ducati is namelijk onderdeel van de VW-Audigroep. Dus wat kun je doen? Vlammen in Audi’s over het circuit. Kwam mijn racelicentie toch nog extra tot zijn recht. Uiteraard kun je daarna heerlijk chillen bij Tommie’s favoriete plek; de Scrambler area.

Je moet hier zijn geweest. Tot volgend jaar op World Ducati Week?

Total
0
Share