Italiaans kunstwerk: de nieuwe Ducati Streetfighter V2

Congrats, de Streetfighter V4S – bekend van MANIFY Magazine #3 – is grote broer geworden! 🍾 V2 is z’n naam en is nú al een monster. Nee, geen monster – dat is z’n neef. Een beest dan! De Streetfighter V2 is dé nieuwe naked van Ducati, met het sportieve karakter van de Panigale V2 – die we ook eerder testten. We reden erop naar de Ardennen, ofwel dé perfecte manier om dit kunstwerkje te testen.

Ducati Streetfighter V2

Een kunstwerkje, dat is het. De Streetfighter V2 heeft, met een scherp lijnenspel en de iconische V-vorming DRL (welke geïnspireerd is door de Joker), een vergelijkbaar design als de V4. Daarnaast hint het sportieve ontwerp van de Streetfighter naar de Panigale, maar dan met een flinke dosis extra zadel in combinatie met een hoog en breder stuur, dat zorgt voor een relaxte, maar sportieve zitpositie. Waar je op de pijlsnelle Panigale na een uurtje je polsen aardig beginnen te protesteren, rijd je op de net zo krachtige Streetfighter V2 moeiteloos uren door.

Daarnaast lever je qua uitstraling zeker niet in op sportiviteit. De Streetfighter V2 ziet er fierce uit! Parkeer je de in Ducati Red gestoken bike, dan zijn er heel wat dames en heren die er even een rondje omheen lopen. Wat ons betreft is de Streetfighter dan ook een van de meest sexy en lekkerst rijdende Ducati’s van dit moment.

Overigens is de Streetfighter V2 exclusief verkrijgbaar in een volledig nieuwe kleur, Storm Green. Ziet er heel uniek en spannend uit, maar het is aan jou: hoort een Ducati niet gewoon rood te zijn?

Streetfighter V2, Italiaans kunstwerk: de nieuwe <strong>Ducati Streetfighter V2</strong>

Prestaties Ducati Streetfighter V2

Logischerwijs heeft kleine broertje ook een kleinere motor, maar nog steeds liegen de prestaties er zeker niet om. De motor wordt aangedreven door een 955cc Superquadro blok, met 153 pk en 101,5 Nm. In combinatie met een drooggewicht van 178 kg kom je dan heel rap vooruit, kunnen we vertellen. Helemaal als de Sport-modus hebt aangezet.

Alleen al door de technische snufjes die de Streetfighter V2 bezit, waan je je een motorcoureur. Alleen dan een hele comfortabele motorcoureur. Dit apparaat is gewoon gemaakt voor hoge snelheden. Je voelt je geen seconde onveilig, want je weet dat er een berg aan techniek is dat jou recht op het asfalt probeert te houden. Denk aan ABS Cornering, Traction Control, Slide Control, Wheelie Control, Power Launch en Brake Control. Vul dat aan met een fantastisch vernieuwde quickshifter en je voelt je bij het optrekken de buitenechtelijke zoon van Marquez en Rossi.

Brave the storm

Je hebt met een vanafprijs van €19.290 een hele dikke Ducati op het stoepje staan. Dat is een flinke €5000 minder dan voor de Streetfighter V4. Pimp ‘m nog een beetje met wat accessoires of een uitlaat van Akrapovic en je durft elke storm te trotseren met dit monster. Uhm… beest!

LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…