Ducati Scrambler Flat Track Pro

De heren in 1920 vonden het het al mooi: Flat Track Racing. Met je motor al ‘driftend’ door het losse zand, rondjes maken over een ovaal circuit. Er zijn ook versies van Flat Track Racing over het gras, op het ijs of op los graniet. Bij Long Track (zand) racing gaan de coureurs met snelheden tussen de 140 en 160 km/h door het zand. Het gebeurd dan ook regelmatig dat er één met z’n neus in de modder beland. Deze manier van racen heeft het Scrambler Ducati Team doen inspireren om een ‘Flat Track Pro’ versie te maken. En wij namen hem mee het zand in…

Ducati Scrambler Flat Track Pro

In 2015 deden Troy Bayliss en Johnny Lewis mee aan de American AMA Pro Flat Track 2015 op een aangepaste Ducati Scrambler. De Flat Track Pro is geïnspireerd op deze motor en heeft de basis van een Scrambler Full Throttle. Om er toch die ‘Flat Track-draai’ aan te geven is de zitting vernieuwd naar een ‘rider-only’ design en heeft het ‘racing yellow’ stiksels. Voor het eerst is er op een Ducati Scrambler ook een verticale ‘late holder’ bevestigd. Natuurlijk in het wit met de speciale kleur geel, wat je ook terugziet in het schermpje voorop en het voorspoilertje.

Wheels & Waves

Ik reed op de Flat Track Pro tijdens het Wheels & Waves festival in Biarritz. Het strand was dichtbij, dus we konden het niet laten om het apparaatje ook in het zand even uit te testen. Natuurlijk namen we gelijk even het surfboard mee, want dat hoort er nou eenmaal bij. Met 30 graden in je motorkleding, is het niet erg om af en toe en duik te nemen.

Jubileumactie

Omdat onze vrienden van Ducati al 90 bestaan, hebben ze een mooie actie opgezet. Tot en met 30 juni 2016 profiteer je van extra Ducati accessoires, kleding of een verlengde Ever Red garantie. Bij aankoop van een Scrambler ontvang je een voucher ter waarde van € 750 aan accessoires of kleding. Maar je kan ook gaan voor een verlengde Ever Red garantie of het inruilen van je huidige motor en ontvang tot wel € 500 extra bovenop de initiële inruilwaarde. Check de actie hier!

Total
0
Share