Dit zijn de 9 tofste kantoren om te werken!

CREDITS: The Wolf of Wall Street

Voor iedereen zit er wel een dag tussen dat je niet fluitend naar je werk gaat. Dat gevoel wordt alleen maar erger als je omgeving een ontzettend saai kantoor is. De één houdt van een strak georganiseerde kantoorruimte en de ander van een huiselijke sfeer. Maar deze negen ‘kantoren’ zijn unaniem fantastisch en productie verhogend te noemen. Daar kunnen de meeste bedrijven nog een lesje uit trekken.

De tofste kantoren ter wereld

1. G Star, Amsterdam

We beginnen met een Nederlands bedrijf. Zo heeft het hoofdkantoor van G Star, net als de winkels, gebruik gemaakt van donker gesteente. Strak ontworpen ruimtes om in te werken is een must, maar het gaafste is waarschijnlijk nog de ‘kledingbibliotheek’. Gigantische gangen vol met rekken waar kleding hangt dat dagelijks gearchiveerd en gesorteerd wordt door een heuse ‘bibliothecaris’.

kantoren
G-star RAW
kantoren
G-star RAW
kantoren
G-star RAW

2. Nike, New York

Nike heeft natuurlijk een flink aantal kantoren, maar het hoofdkwartier in New York spant de kroon. Een gebouw van zo’n 14.000 m2 waar ontzettend slim gebruik van gemaakt is. Qua ontwerp en gebruik van ruimte hebben ze elke centimeter benut. Dankzij een scala aan restaurants, wellness-ruimtes, fitness-studio’s en zelfs een bibliotheek zit je nooit verveeld op je stoel. Daarnaast kun je heerlijk natafelen op verschillende terrassen in Nike sfeer. Het toppunt van dit kantoor is echter een compleet basketbalveld van 372 m2 met 400 zitplaatsen. Sign me up!

kantoren
Nike
kantoren
Nike
kantoren
Nike

3. Google, Mexico

Dat Google in de lijst staat verrast je waarschijnlijk niet. Het enige waarmee we je verrassen is welk kantoor het is. Google richt zijn kantoren namelijk zo in dat ze eigenlijk allemaal in het rijtje passen. We kiezen echter voor het kantoor in Mexico. Bij het moment van binnenkomen wordt je namelijk al gedoopt in de Google mindset. Met een flink auditorium voor de nodige Tech talks, een grote lunchruimte met eigen deli en er zijn zelfs schommels! Google kantoren zijn gewoon tof en hartstikke fun!

kantoren
Eric Velazquez Torres
kantoren
Eric Velazquez Torres
kantoren
Eric Velazquez Torres

4. G Adventures, Londen

G Adventures is een reisbureau dat zich heeft gevestigd in hartje Londen. Nu is Londen sowieso al een hippe stad om in te verblijven, maar het hoofdkantoor van G Adventures gaat een stapje verder. Alles is ontworpen om Londen te reflecteren. Het lijkt een ode aan alles wat Engels is. Zo zijn er verschillende thema ruimtes met Londense attributen. Denk aan de klassieke rode telefooncel, een muurtekening van 007 en de Engelse vlag als tapijt. Samen met comfortabele stoelen en open ruimtes kun je zo heerlijk werken met een kopje thee.

kantoren
Matt Chung
kantoren
Matt Chung
kantoren
Matt Chung

5. Red Bull, Mexico

Het kantoor heeft de uitstraling van georganiseerde chaos, maar op een toffe manier. Het muurbehang is druk, het dak hangt vol fietswielen en nog meer gekke dingen. Red Bull wist met dit kantoor haar doel te bereiken. Een plek creëren waar je leeft terwijl je werkt en niet waar je werkt om te leven. Mooie filosofie en eentje die ontzettend goed uitpakt. Er is gekozen voor veel open ruimtes met een eigen gym! Daar komt nog een gameruimte bij. Bezoekers komen binnen bij een bar die dient als receptie ruimte. Als dit geen goede combinatie van fun en productiviteit is, dan weet ik het ook niet meer.

kantoren
Paul Czitrom
kantoren
Paul Czitrom
kantoren
Paul Czitrom

6. Ansarada, Chicago

Ansarada is een financieel bedrijf in Chicago. Nu denk je bij een financieel kantoor niet direct aan hip en sfeervol. Vaak zijn ze zakelijk ingericht met grote schermen met daarop het laatste financiële nieuws. Bij Ansarada pakken ze het echter anders aan. Er zijn wel grote schermen aanwezig, maar het is veel huiselijker ingericht. Daarnaast hebben ze zelfs een echte baseball cage waar je ontspannend een balletje kan slaan. Zo wordt het serieuze financiële leven gecombineerd met een speels en stijlvol karakter. Maar is het net zo bruut als The Wolf of Wallstreet? Dat blijft waarschijnlijk een lat te hoog voor veel bedrijven.

kantoren
Luc Remond
kantoren
Luc Remond
kantoren
Luc Remond

7. Abercrombie & Fitch, Ohio

Abercrombie & Fitch is (of was?) een gigantisch succesvol kledingmerk dat een flink kantoor heeft in Ohio. Ze hebben ze een huge ass campus laten bouwen. Er zijn ontzettend veel open ruimtes gemaakt met lange werktafels en veel lichtinval. Zo krijg je genoeg zonlicht binnen en heb je alle ruimte om even de benen te strekken. En om te zorgen dat er genoeg gesocialized wordt zijn de ruimtes open en verbonden met elkaar. Een gezellige boel daar!

8. Audi, Sao Paulo

Audi heeft in Sao Paulo een kantoor van 1.500 m2 dat compleet is afgestemd op de wensen en behoeftes van de werknemers. Je komt binnen op de veertiende verdieping en wordt gelijk omringd door flink wat details en een sterk design. Er is een kroeg waar je kunt genieten van een potje biljart. Er wordt veel gespeeld met verschillende kleuren zoals blauw, rood en geel. Ze hebben ook verschillende focus kamers toegevoegd waar je kunt brainstormen. En om het helemaal af te maken zie je overal Audi terug, zoals het hoort.

kantoren
João Pregnolato
kantoren
João Pregnolato
kantoren
João Pregnolato

9. Spotify, New York

Spotify is natuurlijk de allergrootste streaming dienst out there. Wees dus niet verbaast dat je heel veel terug ziet van muziek in dit kantoor. Je kunt er namelijk je eigen jam sessie starten in je vrije tijd. Er is plek om te relaxen en ontspannen. Er is ook nagedacht over open sociale ruimtes, zodat niemand zich afzondert. Daarnaast zijn er de nodige ruimtes voor creatieve sessies. Dit alles is wel ontworpen met het speelse en muzikale DNA van Spotify in het achterhoofd.

kantoren
Spotify
kantoren
Spotify
kantoren
Spotify
Total
1
Share