De dikke Audi A6 Avant e-tron is almost ready

CREDITS: Audi

Autoliefhebbers opgelet! Er gebeuren spectaculaire dingen in autoland. Reminder: de Audi A6 e-tron? Het concept van vorig jaar april? Audi is al goed op weg om met deze A6 Avant e-tron een nieuwe blik te werpen op de volledig elektrische A6 Avant van de toekomst.

Audi A6 Avant e-tron voor 90 procent klaar

Naast het concept van de A6 e-tron Sportback kijkt de Avant vooruit naar de productieversie van een elektrisch aangedreven model op basis van het PPE-Platvorm. De acceleratie van de snelste versie ligt rond de vier seconden naar de 100 km/h en tien minuten laden zou hij al goed moeten zijn voor ruim 450 kilometer.

De maten van dit bakbeest

Wat de afmetingen betreft zorgt de A6 Avant e-tron voor weinig verassingen. Het studiemodel is 4,96 meter lang, 1,96 meter breed en is dus net zo groot als het vorig jaar in april getoonde concept.

De auto heeft dan weliswaar een single frame grille. Het gesloten paneel zorgt ervoor dat het het veiligheids- en comfortverhoogde systemen afsluit.

De bagageruimte is moet vergelijkbaar zijn met de bestaande A6 Avant. Daarmee kom je uit op zo’n 565 liter aan opbergruimte.

Primeur: Audi geeft aan dat hij nooit eerder zulke kleine lampen heeft gebruikt op een seriemodel.

Techniek

De technische basis wordt gevormd door het Premium Platform Electric. De architectuur bestaat uit een centraal geplaatste batterij en met een elektromotor op de achteras of beide assen. Met een volle accu zou de A6 zo’n 700 km moeten kunnen halen, door een accucapaciteit van 100 kWh

Verdwijnt de benzine-A6?

Nog niet. Audi bevestigde dat de benzinemotors nog een tijdje beschikbaar blijven in sommige markten naast de e-trons. We kunnen je dus vertellen dat dit echter niet het einde gaat zijn.

LEES OOK
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…