De gaafste concept cars van 2019

Je kunt het zo gek niet bedenken en ze verzinnen het op de tekentafel van de auto fabrikanten. Vleugeldeuren, rupsbanden, futuristische designs en ook al vliegende auto’s. Zullen dit alleen concepts blijven of gaan we deze echt over de file zien vliegen? Dit waren de tofste concept cars van 2019.

De gaafste concept cars van 2019

Hyundai Elevate, de redder onder de concept cars van 2019

De Hyundai Elevate is een concept car die is ontworpen om zowel op de weg als op off-road terrein te kunnen presteren. Zo kunnen de wielen veranderen in 4 robotarmen, waardoor de Hyundai al lopend zijn bestemming kan bereiken. Geen idee of je hier ooit een autoverzekering voor ad kunt sluiten, maar hij is dan ook ontworpen om in te zetten bij natuurrampen en reddingsacties.

Hyundai Elevate

Audi AI: Trail

Zoek het avontuur op met de Elektrische terreinwagen van Audi. De AI: Trail is tot level vier geschikt om geheel zelf te rijden, oftewel in steden en normale wegen met goede infrastructuur. Ga je off road, dan kan dat óók gewoon ’s nachts met de vijf drones die de weg voor je verlichten.

Audi AI: TRAIL - Concept Cars 2019

Lexus LF 30

Met maar één portier aan iedere zijde, die als een vleugel deur de gehele zijkant opent, ben je verzekerd van voldoende instapruimte. Met een panorama dak, waarop je het systeem van de auto kunt bedienen door een enkele touch bediening. Dit concept heeft nog wel een lange weg.

Lexus LF 30 - Concept cars 2019

Hyundai Mobis

Wellicht ziet deze zelf rijdende Toyota er wat minder daverend uit dan andere concept cars, toch komt de Mobis met een functie die we nog niet eerder zagen. De voor en achterlichten waarschuwen de weggebruikers en voetgangers met licht en tekst. Je hoeft dus niet te schrikken bij ‘stoppen’, behalve als het dan tóch wel de politie is.

Hyundai Mobis

Toyota Rhombus

Het opvallende aan deze concept car zijn de deuren die voor je openschuiven én het feit dat er voorin alleen plaats is voor de bestuurder. Achterin zijn er wel nog drie zitplaatsen in een soort cirkelvormige bank. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het opvallende uiterlijk.

Toyota Rhombus

Kia Habaniro

Hebben we het al over vleugeldeuren gehad tijdens de concept cars van 2019? De Kia Habaniro doet hier nog een schepje bovenop en lijkt hiermee net een supercar. Ideaal voor het instappen, wat moeilijker bij het uitstappen in een kleine parkeergarage.

Kia Habaniro - Concept cars 2019

Kia Futuron

Het lijkt wel of alle autofabrikanten in de concept cars van 2019 de wings associëren met hoe futuristisch het concept is. De voorlichten van de Kia Futuron zijn verwerkt in de bewegende gril van de wagen, wij zijn benieuwd hoe deze discobol op de weg zal shinen!

Kia Futuron

Suzuki Hanare

Hou je niet van rijden, maar moet je toch van A naar B, dan is de Suzuki Hanare de perfecte oplossing. De Suzuki concept car heeft namelijk geen stuur en is ontworpen als lounge ruimte, inclusief flatscreen én mét privacy en daarom minder raam dan menig concept car. Wordt dit de eerste rukbunker op wielen?

Suzuki Hanare - Concept Cars 2019

Nissan Juke Personalization adventure

Tank or a car? Niet perse de meest daverende onder de concept cars van 2019, maar toch zeker erg uniek met de rupsbanden onder de Nissan Juke. Hiermee kun jij zoals de naam al zegt, ieder avontuur aan en is geen terrein te gek voor deze krachtpatser.

Nissan Juke Personalization adventure

Volkswagen ID Buggy

In de zonnige maanden zoek je natuurlijk ook een leuke wagen waarmee je op avontuur kunt gaan. Lekker even off-road crossen, wat is dan de een betere match dan een buggy. Juist ja, de Volkswagen ID Buggy. Knal met je groene gifkikker door de stad, over de stranden en zo de duinen in, opvallen zul je zeker doen!

Volkswagen ID Buggy

Volkswagen ID Space Vizzion

Iets minder, concept-ish dan andere concept cars die we hierboven al hebben uitlicht. De Space Vizzion, heeft dan ook veel weg van het bekende station model van de Duitse autofabrikant. Wanneer iets vertrouwd voelt hoef je er dan ook maar weinig aan te veranderen!

Volkswagen ID Space vizzion - Concepts cars 2019

Citroën Ami One

Klein maar fijn! De ideale stadsauto die je on-demand kan huren met je telefoon. Om in de auto te kunnen rijden, unlock je deze door je telefoon bovenin het stuur weg te stoppen. Je opent de auto ook met de app op je telefoon, zorg dus wel dat je je telefoon is opgeladen anders is het lastig instappen.

Citroen Ami One