Audi Activesphere: hyperfuturistische off-road SUV

CREDITS: Audi

Audiliefhebbers: eat your heart out. Er is weer een ‘sphere-concept’ toegevoegd aan de line-up en ook deze is weer om van te watertanden. Maak kennis met de Audi Activesphere.

Audi Activesphere Concept

Een beetje fan heeft één van de drie sphere-conceptauto’s al eens voorbij zien komen. Toch heeft Audi besloten om hier nog een hele brute SUV aan toe te voegen. Hij heeft de uitstraling van een elegante Audi Sportback, het praktische van een SUV én offroad-mogelijkheden. Kortom: dit is de toekomst.

Audi activesphere
Foto: Audi

Futuristisch 2.0

De Audi Activesphere heeft twee elektromotoren die samen zorgen voor 436 pk en 735 Nm koppel – verspreid over de vier wielen. Daar kun je áltijd van genieten, want door nieuwe PPE-technologie sta je nooit lang stil. In slechts 10 minuten kun je de auto weer meer dan 300 km laten rijden. Mocht je op een actieradius van 600 km willen komen, dan heb je 25 minuten nodig om de kWh-batterij van 5 tot 80 procent op te laden. Dat zijn pas cijfers.

De krachtige SUV heeft een volledig glazen dak, ook de het onderste deel van deur zijn doorzichtig én er is nog een héél cool extraatje. Met één druk op de knop tover je de sportback-achterkant om tot een open laadbak. Perfect voor mountainbikes, golfsets of je andere favo sport. Dit alles word gedragen door de 22-inch Pirelli all-terrain-banden.

Audi Activesphere is toekomstmuziek

Er is alleen één kleine teleurstelling. Hoewel Audi sommige componenten zeker kan gebruiken in de toekomst, kun je nu alleen plaatjes bekijken. Het is dus nog even wachten op het infotainmentsysteem bedienen met een VR-bril en het ‘wegklappende’ stuur. Tot in de toekomst, dus.

Foto’s: Audi

Source: