Ho-ly-shit: Audi e-tron GT concept

CREDITS: Audi

De Los Angeles Auto Show is in volle gang en dat wil zeggen dat aan de lopende band dikke auto’s worden gelanceerd. Gisteren nog de nieuwe Porsche 911 en nu een dikke concept car van Audi: de e-tron GT.

Audi e-tron GT concept

Komend jaar zal de Audi e-tron op de markt komen, een volledig elektrische SUV die qua grootte tussen de Q5 en Q7 in zal zitten en een Sportback-model. Deze zijn al aardig revolutionair, maar met de Audi e-tron GT concept doet de autofabrikant er nog een schepje bovenop. De GT-versie heeft twee elektromotoren die gezamenlijk 434 kW, ofwel 590 pk, vermogen leveren. Dat is niet voor de poes. Ga zitten, druk het gas vol in en 12 seconden later ben je de 200 km/h al gepasseerd.

Je kan met een volle e-tron GT gemiddeld 400 kilometer ver komen. Is de batterij op? Dan zit je binnen 20 minuten alweer op 80%.

De voorkant van de e-tron GT is voorzien van de bekende Singleframe-grille, geflankeerd door matrix LED-koplampen met laser grootlicht. Dit licht is, zoals we al vaker gezien hebben bij Audi, geanimeerd en verwelkomt de bestuurder met een korte ‘groet’.

Vegan

Het interieur van de sportieve e-tron GT is zoals je zou verwachten ook niet mis en erg futuristisch. Zo hebben het digitale instrumentarium en het centrale touchscreen een black-panelafwerking en vallen ze weg in het dashboarddesign als ze zijn uitgeschakeld. Audi heeft gekozen om zo veel mogelijk duurzame producten te gebruiken en ‘vegan’-keuzes te maken. Denk aan gerecycled materialen en kunstleer in plaats van echt.

Productie

Deze Audi e-tron GT is een studiemodel, waarop het productiemodel gebaseerd zal worden. Heel lang hoeven we er niet op te wachten, want in 2020 zal de eerste elektrische Gran Turismo al op de markt komen. De e-tron GT is onderdeel van Audi’s plannen om in 2025 twaalf volledige elektrische modellen in het leveringsprogramma te hebben. The future is now, my friend.

https://youtu.be/jTyiaa3nzpQ

Total
2
Share