Audi RS6-R by DTMobility: een van de snelste stationwagens ooit!

Begin 2017 kwamen de mannen van DTMobility met de Audi RS6-R met maar liefst 900pk! Zeker dat een aantal van ons en traantje lieten toen de status hiervan op ‘SOLD’ ging, toch is er geen reden voor paniek. Want, je raad het waarschijnlijk al: er is een nieuwe te bestellen. Al zit hier wel een klein addertje onder het gras…

Audi RS6-RSupercar vermogen

Het ‘standaard’ model van Audi is uitgerust met een 4.0-liter V8 motor en beschikt hiermee over maar liefst 700pk. Hiermee gaat deze RS6 from zero to one hundred in drie seconden. Met een topsnelheid van 330km per uur doet hij het niet onder voor een Porsche,  Ferrari of Lamborghini.

Maar dit is natuurlijk niet genoeg voor de tuning fanaten onder ons. Daarom gooien de mannen van DTMobility er nog eens 100pk boven op, en nog eens en nog eens… Dat zet de teller op, en daar komt het addertje: 1000pk!

De 900pk versie is ‘helaas’ niet meer verkrijgbaar. Met dit vermogen meet de Audi zich aan de eerste Bugatti Veyron. Die bij release bekend stond als snelste productie auto op deze aardbol. Zoals je misschien wel verwacht is deze brute Audi RS6-R niet het zuinigste paardje van de stal. En hoewel die niet zo zuinig is als bijvoorbeeld een Tesla, laat hij ze voorlopig nog links en rechts stof happen.

Dark, not black.

Natuurlijk is deze getunede vierwieler voorzien van een Akrapovic Evolution uitlaat. Deze laat de wagen heerlijk klinken en staat daarbij ook nog eens écht tof. De metallic black velgen, spiegels en dakreling maken de brute look van deze blikkenvanger helemaal af. De donkere beauty komt origineel in de kleur Nardo Grey maar kan op verzoek in Midnight Blue metallic ge-wrapped worden. Ben je opzoek naar zéér waarschijnlijk de snelste stationwagon van Nederland of buig je je hoofd graag over alle specs? Bekijk alles van deze getunede Audi RS6-R hier.

Audi RS6-R

Audi RS6-R

Audi RS6-R engine

Audi RS6-R

Audi RS6-R

Audi RS6-R

Total
1
Share