De koning van de autobahn: Audi RS3

Als je naar de auto dealer gaat, hoop je toch altijd even dat het paradepaardje van dat merk ook in de showroom staat. En zo is dat niet anders bij Audi, je wil de RS3, RS6 en als het even kan ook de R8 zien en aanraken. Nu heeft Audi een nieuwe pilot in Nederland; Audi Sport dealer! En je raadt het nooit, een van de vier zit bij ons ‘om de hoek’. Nou ja, met een RS3 is het om de hoek. We maakten een ritje naar Van den Udenhout in Eindhoven om kennis te maken met de Audi Sport dealer. Dat deden we natuurlijk met veel genoegen.

Credits: © 2015 – Willem-Jan Smulders @ WJFS

Duitse hothatch

Als je aan een snelle Duitse hothatch denkt, dan kunnen er verschillende types door je hoofd spoken. Een van de snelste is toch zeker de Audi RS3. Die zijn we dus even gaan uitlaten. Helaas was de Duitse Autobahn iets te ver, maar ook de Nederlandse wegen nodigde ons van harte uit. Dat de wegen aan je voeten liggen, is niet zo vreemd. Enkele cijfertjes? Onder de motorkap van de RS3 schuilt een 2.5 liter 5 cilinder. Goed voor maar liefst 367PK! En de 7-traps S-tronic automaat lanceert je in ongeveer 4 seconden naar de 100 km/h. Ik hoor je denken, toch jammer dat we niet in Duitsland wonen.

Credits: © 2015 – Willem-Jan Smulders @ WJFS

Wolf in schaapskleren

We rijden bij de Audi Sport dealer in Eindhoven weg in standje ‘comfort’. Zo heeft niemand door dat er stiekem een RS3 voorbij rijdt. Zet je de stand comfort uit en stand dynamic aan? Dan wordt het onderstel van de RS3 stijver, het gaspedaal feller en gaan de uitlaat kleppen open! Inderdaad, dat is de stand waar ik de rest van de dag in heb gereden. Waarom niet al bij het wegrijden? Omdat waarschijnlijk alle ramen bij dealer Van den Udenhout eruit zouden klappen, want wat een kabaal komt er uit de RS3! Uiteindelijk heb ik de RS3 ook weer op standje comfort gezet. Want op de snelweg is het op een gegeven moment ook wel lekker om de radio te kunnen horen.

Van A tot RS3

De Audi A3 heb je in allerlei soorten en maten. A3 normaal, A3 sportback, A3 limousine, A3 cabriolet, S3 en RS3. Op benzine, diesel, hybride of aardgas. Niets is bij Audi te gek. Helaas rijdt er nog geen A3 op leidingwater. Helemaal de RS3 niet, daar moet je toch wel geregeld mee tanken. Maar ach, als je vanaf €70k een auto kan kopen, dan zal de brandstof ook wel betaalbaar zijn. Liever iets minder uitgeven, dan kan je al een nieuwe A3 rijden voor ruim €25k, of een S3 voor €50k. De mannen bij Audi Sport Eindhoven kunnen je zeker verder helpen.

Audi Sport Eindhoven

Ben je nog op zoek naar een kanon? Dan ben je bij Van den Udenhout’s Audi Sport in Eindhoven aan het juiste adres. Naast de ‘normale’ Audi’s, staat de nieuwe R8 al van ver te pronken. Uiteraard ontbreken de overige sportmodellen daar niet, zowel nieuw als occasion. RS3, RS5, RS6 of bijvoorbeeld de SQ5. Wij weten het wel, we zijn nog lang niet klaar met de Audi Sport dealer. De RS6 lijkt ons wel wat als volgende stap.

Total
0
Share