Zo weet je of je meisje je wel of niet leuk vindt

CREDITS: https://unsplash.com/photos/rdt2hnOH5gs

Het is soms niet makkelijk om hoogte te krijgen of de vrouw waarmee je al een tijdje scharrelt écht interesse heeft. Soms wil je weten waar je aan toe bent. We moeten een nieuw soort nieuwsgierigheid opwekken. Aanwijzingen moeten we kunnen zien en onze innerlijke James Bond moet naar boven komen.

Wil je weten hoe? Pak dan even je notities erbij en lees dit heel zorgvuldig.

Zo kom je erachter of ze oprecht is of spelletjes speelt

Schrijven kan ze wel, maar daten…

Dating apps zijn de perfecte wingman waarbij vrouwen op een lopende band aan je geïntroduceerd worden zonder dat je vriend er zelf mee vandoor gaat. Een scherpe openingszin is tegenwoordig net zo betrouwbaar als een waarzegger dat jou geluk in de toekomst voorspelt. Maar vaak is de conclusie bij online daten dat het meisje goede teksten schrijft, maar ongrijpbaar is al het gaat om het maken van een date.

Dit alles werd duidelijk wanneer het consumentenbedrijf LendEDU het succespercentage van Tinder had onderzocht. Hieruit bleek dat meer dan 70% van de gebruikers nog nooit iemand uit de app had ontmoet. Slechts 4% van de gebruikers geeft aan dat hun motivatie was om een relatie te vinden. En die andere 96% dan? Zelfvertrouwen krijgen bij uitstelgedrag was het antwoord. Het spijt ons, amor.

Kortom: wanneer iemand geweldig schrijft maar ongrijpbaar wordt als het gaat om het maken van een date, dan is het een doodlopende weg. Een ‘grillige romanticus’ is een goede benaming. Gewoon mee kappen dus.

daten, Zo weet je of je meisje je wel of niet leuk vindt
Foto: rawpixel

Ze volgt haar suggesties

Berichtjes sturen op momenten dat ze beloofd dat te doen, stoelen reserveren voor de film zoals ze had beloofd en ze leent het boek aan je uit waarvan ze weet dat je die graag wilt lezen. Dit zijn acties waarbij je integriteit factor de hoofdrol speelt. Kun je haar woord vertrouwen? Doet ze wat ze zegt dat ze gaat doen? Bekijk zelf of het verstandig is om al je eieren in haar mandje te doen.

Ze spiegelt je

Perfect synchroon lopen met elkaar, op precies hetzelfde moment hetzelfde zeggen of op hetzelfde moment elkaar aankijken. Als een meisje jou spiegelt, kan dat betekenen dat ze jou net zo heet vindt als jij haar vindt. Iemand spiegelen zorgt voor comfort, vertrouwen en een goede verstandhouding. Het gebeurt meestal onbewust, maar kan zeker al opgemerkt worden tijdens het daten.

Geile schapen doen het ook.

De ogen vertellen het je

Onze ogen liegen niet. Pupillen verwijden zich wanneer we iemand seksueel wenselijk vinden. Dit gebeurt tevens ook wanneer we iets lekkers te eten zien. Uit onderzoek is gebleken dat onze pupillen vergroten als we enthousiast zijn over iets of iemand. Dopamine wordt geproduceerd wanneer een lichaam een beloning verwacht en zorgt ervoor dat de pupillen verwijden, neem als voorbeeld een lekker koud biertje of aandacht van een aantrekkelijk meisje.

Real or fake smile

Een glimlach kent zo zijn varianten. Er zit namelijk een verschil tussen de glimlach bij het krijgen van je mega good looking burger die voor je neus op tafel wordt gezet óf de glimlach wanneer je baas vraagt of je aanstaande zaterdag nog vijf uurtjes kan meedraaien. Fransman Guillume Duchenne heeft in de 19e eeuw ontdekt dat er belangrijk verschil tussen deze twee glimlachen zit:

  1. De ‘Duchenne’: de legitieme lach

Deze lach kent een samentrekking van twee spieren: de jeukbeen houdende major, deze heft de mondhoeken op. En de ‘oculus orbicularis’: deze heft de wangen op en vormt de kraaienpootjes rond de ogen.

  1. De nep/Instagram-lach

Je kunt eenvoudig zien of iemand echt of nep lacht. Dit omdat bij een nep-lach de oculus orbicularis niet vrijwillig kan samentrekken en als vervolg alleen de mondbeweging werkt. Geen kraaienpootjes en opgeheven wangetjes dus.

De glimlach van Duchenne is de nummer ééb indicator van iemand die echt aan het genieten is. Erg belangrijk dus!

daten, Zo weet je of je meisje je wel of niet leuk vindt
Foto: Ryan Jacobson

 Ze lacht om alles, alles.

Kijk, iedereen kan weleens een goede grap eruit gooien. Een grap die oprecht is en die eigenlijk eentje voor in de boeken is. Maar je hebt ook grappen waarvan je stiekem weet dat het drie keer niks was. Kan gebeuren. Maar jou meisje, scharrel of eerste date is misschien wel iemand die om alles lacht. Lang en hard, lachen om al je grappen. Dit is positief, want het betekent dat ze aandacht voor je heeft en dat wil je ofcourse.

Ze wijst haar voeten naar jou toe

De mensen met een voetfetisj zullen hier goed opgaan, andere misschien wat minder. Maar professor Geoffrey Beattie, psychologische wetenschappen, vond een nieuwe lichaamstaal waarin mensen hun voeten gebruiken om signalen uit te delen. Blijkbaar kunnen voeten ons meer vertellen dan wij denken en hebben wij daar amper besef van. Vrouwen schijnen seksuele aantrekking met hun voeten te kunnen signaleren, terwijl mannen dit niet kunnen. Als een vrouw niet geïnteresseerd is, worden haar voeten gekruist of weggestopt onder haar lichaam. Maar als ze je leuk vindt en lacht, zullen haar voeten van haar lichaam verwijderd staan en een open beenhouding hebben.

Het is tijd om je beste beentje voor te zetten, want wanneer haar voeten naar je toe zijn gericht, kan het zo maar eens zijn dat ze wellicht geïnteresseerd in je is.

Wederzijdse belangen

Wanneer er van beide kanten de behoefte aan wederzijds belangen is en alle ex-bommen ontweken zijn, dan mogen wij jullie feliciteren. Dus bij deze: gefeliciteerd, jullie hebben een veilige start gemaakt. Tenminste daar gaan we van uit. Het is namelijk een goed teken wanneer iemand op zoek is naar gemeenschappelijke dingen, in plaats van onenigheden. Bewaar dus de ruzies voor serieuze relatiezaken, zoals de discussie over wie de hond om 7 uur in de ochtend uitlaat.

Maar als het faalt, accepteer de nederlaag

Wellicht zie jij haar als ‘de ware’ en heb je de toekomst al in je hoofd uitgestippeld. Soms wordt het toch niks en is het aan jou de taak om de nederlaag te accepteren. Ook al toont alles aan haar dat ze geïnteresseerd in je is, als zij zegt dat het nee is, dan is het ook: nee. Nu moet jij je als een gentleman opstellen en beleefd en respectvol afscheid nemen.

daten, Zo weet je of je meisje je wel of niet leuk vindt
Foto: Sweet Ice Cream Photography

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…