Het is tijd om iconische haarstijlen echt te omarmen

CREDITS: Florida Memory | Unsplash

Het woord iconisch. Vaak misbruikt, maar als het aankomt op kapsels, kun je er bijna niet omheen.

Verschillende kapsels hebben namelijk levens van anderen bepaald. Mensen wilden David Beckham zijn door zijn haarstijl. Of als Brad Pitt een andere look nam, ging de wereld met hem mee. Nou, dan is ‘iconisch’ dus wél op zijn plaats, toch?

Iconische haarstijlen nabootsen met Wellaflex Men

Daarom vinden we het tijd om de iconische mannenkapsels van weleer weer eens op rij te zetten. Gewoon omdat ze allesbepalend zijn. De rode draad: alle iconische mannenkapsels hebben een natuurlijke look, die jij ook kan creëren. We leggen je met behulp van een barber en de producten van Wellaflex Men uit hoe.

sekte
Foto: Bigstock

De messy middle part van Becks

Becks heeft zo’n beetje ieder kapsel dat überhaupt mogelijk is gehad. Een aantal zijn nét even wat beter gelukt. Vandaag de dag loopt iedereen met hem weg door zijn blended fade, maar de echte liefhebbers weten dat zijn messy middle part uit de jaren ’90 de all time-favorite is. Net zoals we Beckham ook op zijn best vonden als voetballer: in het rode United-shirt, achter de bal voor een vrije trap vanaf 28 meter.

Onze huisbarber vertelt: ‘Soms hoeft het niet moeilijk te zijn. Als je scheiding in het midden zit, knip je het in laagjes en laat je de zwaartekracht zijn werk doen.’ Maar wel op een verzorgde manier. Becks kreeg ook zijn natuurlijke look doordat hij aan het voetballen was, en zelfs toen zag zijn messy hair er goed uit.

Een messy, maar verzorgde toplaag creëer je met een dun laagje Wellaflex Men Matte Paste en Wellaflex Express Fix Hairspray. Met de Matte Paste zorg je ervoor dat je haren een beetje naar de zijkant vallen. De Matte Paste geeft direct net de juiste textuur en is non sticky. Daarna maak je het zelf een beetje messy (naar smaak) en de Express Fix Haarspray zorgt ervoor dat het blijft zitten. Mooi meegenomen: deze spray is wél gentle voor je hoofdhuid.

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen

John F. Kennedy en zijn Ivy League-kapsel

Aah, de jaren ’50. Toen de gevallen pluk in een pompadour of té lange bakkebaarden nog niet aan de orde waren. Nee, in the fifties was nog slick aan. Ster van de haarshow: het Ivy League-kapsel. Een preppy stijl met een traditionele zijscheiding en bovenop ruimte om het te stijlen. Zeer ‘gestijld’, maar toch een natuurlijke look.

John F. Kennedy was de man die Ivy League écht aan de wereld blootstelde. Eerst was het kapsel onderdeel van het beleid van de universiteiten, maar JFK maakte het lesmateriaal voor in de stijlboeken. ‘De stijl begint bij de barber. Vraag of de barber standje 5 voor de zijkanten en achterkant wil gebruiken, overgaand op 3 en dan naar 2 in de nek,’ tekent onze barber op. Beslis samen met hem wat overtollig is aan de bovenkant en laat de scheiding zijn werk doen.

Breng je haar in model met Wellaflex Men Matte Paste en een beetje Wellaflex Men All-Day Definition Ultra Strong Gel voor de hold. Máár niet te veel: natuurlijk is het toverwoord. Doordat de gel een natuurlijke shine heeft wordt geen enkel probleem.

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen
Foto: Florida Memory | Unsplash

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen

Brad Pitts buzz cut

Dat Brad iets met kapsels heeft, is duidelijk. Alles wat op zich op zijn hoofd heeft begeven, zijn theorieën over geschreven. De één zegt dat hij de kapsels van zijn vriendinnen kopieerde, de ander heeft zo zijn eigen bedenkingen: te zien in deze video.

Goed, een stijlkameleon met Pitt dus. Hoewel hij zijn wilde haren nog steeds niet is verloren, was er één moment dat less is more het hoofdingredient was. Toen hij verscheen met een buzz cut. Het kapsel, dat zijn naam te danken heeft aan de ‘buzz’ van hair clippers, is easy going én toch esthetisch verantwoord. ‘Maar laat je niet verblinden door gemak,’ zegt onze barber. ‘Laat het sowieso aan de professionals over: zelf de trimmer op standje 4 zetten en gaan werkt niet.’ 

En als je ‘m hebt, dan is het hoofdstuk nog niet gesloten. Met een kam zorg je ervoor dat, ja, ook met een buzz cut, alles netjes in verhouding is en met een klein spraytje Wellaflex Men Boost Thickening Gel Spray blijft het zitten. Zo heb je zéker geen gedoe. Toch wel een van de voornaamste redenen dat je voor de buzz cut gaat. Al heeft de Thickening Gel Spray nog een megavoordeel: door de sterke fixatie oogt je haar nog steeds vol, wat je het zelfvertrouwen van Brad Pitt zelf geeft. Oók als je bang bent voor haaruitval.

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen

De slicked backed-look van Leonardo DiCaprio

Ja, wéér een icoon die je jezelf voor had kunnen stellen. En ja, wéér een kapsel die zó iconisch is, dat-ie in je geheugen gegrift staat. En dat is met een reden. De tijdloosheid van DiCaprio’s slicked backed-kapsel is zo on point, dat je ermee wegkomt in jaren ’50-films en in Wolf of Wall Street, maar ook op je volgende zakendiner.

Hoewel je ziet dat haarproduct een prominente rol speelt in de styling, deze stijl creëer je met Wellaflex Men Power Definition Ultimate Hold Gel, valt het nog steeds natuurlijk. Nu heeft Leo meerdere schoonheidsaspecten die het vergemakkelijken om goed voor de dag te komen, maar in de basis kun je het zelf goed fixen. ‘Het draait om de gepolijste en strakke afwerking,’ schetst de barber. ‘Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid van het product, maar de juiste manier van aanbrengen. Door je medium tot lange haar van je gezicht weg te föhnen en het vanaf de wortel strak naar achter te kammen, doe jij en je jaar zelf je het werk.’

Met een lichte hoeveelheid gel behoud je een natuurlijke look, maar blijft het wel de hele dag zitten.

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen
Foto: Bigstock

, Het is tijd om <strong>iconische haarstijlen</strong> echt te omarmen

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wellaflex Men
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…