Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

Een vriendenweekend is iets dat we allemaal wel eens in de zoveel tijd kunnen gebruiken. Gewoon even lekker met de groep ertussenuit, weg van alle dagelijkse druk en gewoon even een vakantie lang alleen maar genieten. Wij hebben weer een duikje genomen in de wijde wereld van de Airbnb’s en een aantal van de aller, allerdikste locaties gevonden voor jou en je vrienden. Enjoy! 

Het ultieme vriendenweekend hou je in deze Airbnb’s

1. Penthouse in Berlijn

Waar de één kiest voor een kleine, pittoreske accommodatie in de bossen, wil de ander liever wat meer luxe. Een moderne inrichting, een fenomenaal uitzicht over de skyline van Berlijn en een accommodatie die méér dan Instagramwaardig is: dit luxe penthouse geeft het je. Gelegen in hartje Berlijn vinden we het vijf sterren Monbijou Penthouse. De enorm ruime, prachtig ingerichte penthouse is goed uitgerust. Je vindt hier een mooie woonkamer, een apart lounge gedeelte, een eetkamer met open keuken, een strakke jacuzzi op het luxueuze dakterras, een bar én open haard.

In de penthouse is plek voor zes gasten en je betaalt €1.431 per nacht. Geen goedkoop grapje, maar wel een enorm vette ervaring. En al helemaal wanneer je jezelf realiseert dat je na een uit de hand gelopen nacht in het grandioze nachtleven van Berlijn letterlijk de lift in kan rollen, om de volgende dag bij te komen in een katerverzachtende jacuzzi met uitzicht over de stad die jullie zojuist geterroriseerd hebben.

Meer info

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

2. Villa op Ibiza

Van de technostad Berlijn gaan we rechtstreeks door naar het next level party-eiland Ibiza. Een stukje warmer en een stukje zonniger. Het komt dan ook goed van pas dat deze accommodatie uitgerust is met een indrukwekkend zwembad. Deze villa Airbnb in Ibiza is wederom niet voor de poes. Gelegen in San Jose heb je hier uitzicht over de prachtige zee van Ibiza. Hier luier je dagenlang aan je privé zwembad en geniet je van alle luxe die deze toffe villa je te bieden heeft. Wederom kent deze villa een lekker interieurtje, met een chique mediterraanse uitstraling die je in alle gemakken voorziet. Van flinke raampartijen, ruime vertrekken en zelfs een pingpongtafel, tot een enorme haard.

In de villa is plek voor acht gasten en je betaalt €400 per nacht. Voor €50 de neus kun je hier dus prima genieten van een zomertje om niet te vergeten.

Meer info

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

3. Panoramisch hoogtepuntje in Boedapest

Een andere toplocatie voor je volgende vriendenweekend is Boedapest. Ook in deze stad kun je namelijk je hart ophalen op het gebied van toffe activiteiten en een uitmuntend nachtleven, zoals je wellicht al eerder gelezen hebt in onze stedentrip tip: Boedapest. Boedapest is een prachtige stad en vanuit deze accommodatie kun je genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over alles wat de stad je te bieden heeft. Dit mooie appartement is weer goed uitgerust met een hot tub, grote woonkamer in retro Amerikaanse stijl en flinke ramen. Binnen tien minuten sta je overigens in hartje Boedapest.

Boedapest is een van de goedkopere steden in Europa, zo ook deze accommodatie. Voor maar €96 per nacht zit je hier namelijk in deze luxe villa, waar plek is voor zes personen.

Meer info

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

4. Royaal appartement in hartje Praag

Dit flinke appartement in Praag belooft een héle goede te zijn. Het appartement bedekt namelijk maar liefst drie verdiepingen, met dakterras, sfeervolle haard, een jacuzzi én grill. Niet alleen is Praag gewoon een enorm vette locatie voor vriendenweekend (zie: goedkoop bier, mooie omgeving én tof nachtleven), deze accommodatie verzekert je ook nog eens van een high end ervaring. Het appartement bevindt zich namelijk in het hartje van het oude stadsgedeelte van Praag. Dit werkt érg bevorderend voor je uitzicht vanuit dit appartement: je kijkt uit over prachtige oude gebouwen en de accommodatie ademt sfeer. Deze sfeer komt ook terug in de inrichting, dankzij elementen als donker hout, tapijten en sfeervolle belichting. Het appartement heet het King’s Apartment en dat is niet voor niks!

In deze Airbnb kun je terecht met 14 gasten en je betaalt €348 per nacht.

Meer info

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

5. Artiestenloft in Berlijn

Last but not least, terug naar Berlijn. Waar we een loft met een hele unieke invalshoek vinden, deze loft is namelijk getransformeerd tot een levend kunstwerk. De loft heeft een unieke architectuur. Je vindt hier een grote piano, luxueze badkamer en de Airbnb is gelokaliseerd in één van de tofste buurten van Berlijn. De buurt is namelijk bruisend, multicultureel en kunst speelt hier een grote rol. Als jij en je vrienden dus interesse hebben in de almachtige kunstwereld is deze accommodatie the place to be. Straat artiesten, verschillende galerijen, studenten en natuurlijk de goede dosis street art waar Berlijn om bekend staat.  Maar ook leuke bars en cafés zijn binnen bereik.

De accommodatie biedt plek voor negen gasten en kost €250 euro per nacht.

Meer info

vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend vriendenweekend, Airbnb Finds: de 5 dikste accommodaties voor vriendenweekend

Foto’s: Airbnb