De vintage Rolls-Royce van Muhammad Ali staat te koop voor minder dan €60.000

CREDITS: Bonhams / The Zoute Sale
Rides

De vintage Rolls Royce van The Greatest staat te koop, met een Nederlands kenteken zelfs. Hij kocht deze Rolls-Royce aan het begin van zijn carrière. Een leuk eerste cadeautje, vinden we. In 1970 is Ali gewoon naar een dealer gegaan en kocht zijn nieuwe favoriete speeltje. Destijds kon hij het amper betalen, maar dat maakte hem niet uit.

Nu, zo’n 48 jaar later, staat de auto weer te koop. Op 5 oktober is ‘The Zoute Sale‘ in Knokke-Heist en kun je proberen mee te bieden. Het bedrijf verwacht dat de eerste, hij heeft er meerdere gehad, Rolls-Royce van Muhammad Ali tussen de €40.000 en €60.000 gaat opleveren. Geen geld zou je zeggen?

Vintage Rolls-Royce van Muhammad Ali te koop

Fans van het automerk en van Muhammad Ali kunnen dus nu wel van hun stoel afglijden. Bij de auto krijg ook de papieren die zijn ondertekend door Muhammad zelf. Als je zijn handtekening dus nog niet hebt, krijg je die er gratis bij.

Foto: Bonhams / The Zoute Sale

Muhammad Ali

De in 2016 overleden Muhammad Ali staat natuurlijk bekend als de beste bokser ooit. Hij betrad de ring officieel 61 keer en won er 56. 37 tegenstanders werden door Ali uitgeschakeld met een knock-out. Hij werd drie keer wereldkampioen in het ‘zwaargewicht’ en hij pakte een gouden medaille op de Olympische Spelen van 1960.

Rolls-Royce

Het Britse automerk werd in 1904 opgericht door Charles Rolls en Henry Royce. De auto’s van Rolls-Royce staan natuurlijk bekend als uitgesproken en luxe. In 1998 bereikte BMW en Volkswagen een overeenkomst waardoor BMW in 2003 Rolls-Royce auto’s mocht gaan bouwen. De productie startte met de Rolls-Royce Phantom.

Het model dat onder de hamer gaat is een 1970 Rolls Royce Silver Shadow Cabriolet.

Foto: Bonhams / The Zoute Sale
Menu
Total
5
Share