Hier hebben we de allerkrachtigste BMW ooit

CREDITS: BMW

Het moet steeds groter en bruter. En daar weet BMW alles van. Zo heeft het XM-model een epische upgrade gekregen. Maak kennis met de nieuwe BMW XM Label Red.

BMW XM Label Red

Na productiestart van de BMW XM is de drang bij BMW M GmbH groot geweest om een grote broer te onthullen. De BMW XM Label Red levert buitengewone topprestaties voor een SUV. Met een V8 motor van 748 pk blijft de SUV concurrenten als de Ferrari Purosangue voor: in de paarden-SUV ligt 23 pk minder. In totaal komt het nM aan koppel op 1000, zo’n 200 meer dan het dan standaardmodel. En dat is uniek, want daarmee hebben we het over de krachtigste BMW ooit.

Door deze cijfers zit je binnen 3,8 seconden op 100 km/h. Rijd je naar onze oosterburen om ‘m volledig op zijn staart te trappen, dan kom je maximaal tot de 250 km/h. Maar met het optionele M Driver’s pakket kun je het opschroeven naar 290 km/u.

BMW XM Label Red, Hier hebben we de <strong> allerkrachtigste BMW</strong> ooit
Foto: BMW

Gewaagd uiterlijk

Het model komt met accentlijsten in de kleur Toronto Red Metallic, die bijvoorbeeld standaard is op de 21-inch-velgen. Wil je minder opvallen, dan zijn accentlijsten in het zwart ook optioneel. In het interieur wordt de naam van de BMW XM Label Red extra duidelijk. Zo zijn de stiksels vanaf de achterbank tot aan het dashboard in de stijlvolle rode kleur. Het exterieur is verder in de kleur M Brooklyn Grau Metallic. Maar BMW biedt ook nog de optie om te kiezen uit 50 verschillende BMW Individual Special Request lakken.

Het prijskaartje

In Nederland is het normale model verkrijgbaar vanaf €177.825. De Label Red versie gaat met zijn ongekende prestaties een prijskaart(je) krijgen van €203.700. Per oktober 2023 zal de bolide zich in de showrooms vertonen. Mocht dit niet genoeg zijn, wacht dan op de 500 gelimiteerde stuks van de versie, gespoten in de Indivdual Frozen Carbon Black Metallic kleur.

Meer lezen over BMW? Check al onze artikelen hier.

Check hier al onze BMW-artikelen!

Source:
LEES OOK
BMW XM Mystique Allure
De BMW XM met supermodel-vibes
Is de ‘gewone’ BMW XM een tandje te ‘gewoon’? No worries, gooi er een Naomi Campbell-sausje overheen en je bent er. Dat bewees de BMW XM Mystique…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…