Uber zoekt het hogerop met nieuwe ballonvluchten

CREDITS: Timur Garifov | Unsplash

Normaal zijn we gewend om een Uber te pakken om van de ene straat naar de andere te komen.

Blijkbaar is de vervoerdienst een beetje verveeld geraakt met de ‘normale wegen’, waardoor ze het nu iets hogerop zoeken.

Uber niet alleen meer op de grond actief

Letterlijk trouwens, aangezien de nieuwe functie van Uber, genaamd ‘Uber Balloon’, ervoor zorgt dat jij de lucht ingaat. Mocht je nu het idee hebben om een Ubertje te bestellen over Amsterdam, moeten we je helaas teleurstellen. De nieuwe functie van Uber is namelijk alleen beschikbaar in het UNESCO Werelderfgoed Göreme National Park dat gelegen is in Turkije. Via ‘Uber Balloons’ krijgen mensen de kans om dit stukje werelderfgoed op een compleet unieke manier te ervaren.

Unieke ervaring op grote hoogte

De ervaring duurt in totaal 1,5 uur en kan worden geboekt in de app via Uber Reserve. De rit, of in dit geval vlucht, begint bij zonsopgang en biedt een prachtig uitzicht op de feeënschoorstenen en architectuur die in het kalksteen is uitgehouwen. Tijdens je ervaring klim je naar een hoogte van iets meer dan 910 meter, waardoor je het beste zicht hebt op het erfgoed in Cappadocië.

Onderdeel van meerdere bucketlist ervaringen van Uber

De ‘Uber Ballons’-ervaring is een toevoeging op de andere bucketlist trips die Uber aanbiedt, zoals Uber Boats in Mykonos en Uber Sleigh in Lapland. Het unieke avontuur kost 150 euro per persoon, maar om de lancering groots te vieren zijn er maar liefst 100 gratis vluchten beschikbaar. Deze actie verloopt op 19 november, dus wees er snel bij. Als je een van de gelukkige bent, dien je 12 uur van tevoren je reis te boeken via de Uber-app.

Uber, <strong>Uber</strong> zoekt het hogerop met nieuwe ballonvluchten
Foto: Niketh Vellanki | Unsplash