Vluchtgedrag: 5 kerststeden waar een man blij van wordt

CREDITS: Foto: Big Stock

Of je er fan van bent of niet: kerst staat weer op de planning. Nog één maand voordat we een weekend vol verplichtingen tegemoet gaan. Je gaat uitgebreid dineren met je schoonmoeder en je krijgt kerstkaarten binnen die uit 1970 lijken te komen. Wij krijgen er de rillingen van. Of kan jij echt niet wachten om gemoedelijk rond de tafel te zitten?

Anyway, het maakt ook helemaal niet uit of jij van kerst houdt of niet. Met onze lijst van places to be tijdens kerst vind je namelijk hét tripje waar zelfs een man blij van wordt.

Vluchten met kerst: 5 steden waar je heen wil

Dublin

Een bezoekje aan Dublin is nooit een verkeerd plan, maar tijdens kerst ben je hier al helemaal op een geweldige plek. Dat idee dat kerstmarkten altijd hetzelfde zijn flikkert Dublin met hun drijvende kerstmarkt zo het raam uit. Ja, je leest het goed: deze kerstmarkt drijft. Dat is niet zonder reden trouwens. Het is namelijk Ierse traditie om op tweede kerstdag een ijskoude duik te nemen. Wij zien het al helemaal voor ons: whiskey’tje na de duik, en weer lekker warm verder kerst vieren in Dublin.

kerst
Foto: Big Stock

Neurenberg

We gaan van Ierland naar onze Oosterbuurtjes. In Neurenberg is er namelijk een hele vette kerst te vieren. Die kerstmarkt hier is top, maar je kan met name in de vele café’s van de stad een wonderful time beleven. Neurenberg ligt namelijk in Bavaria, ofwel, Beieren, dus hier móet je wel goed kunnen genieten van bier, bier, en nog eens bier. Mocht je nou je vriendin meenemen tijdens het tripje, is er ook genoeg aanwezig om haar te pleasen. Met een reuzenrad en tig gekleurde lichtjes is dit een schitterende plek tijdens kerst.

kerst
Foto: Big Stock

Barcelona

Goedbezocht door de Nederlanders in de zomer, maar minstens net zo leuk in de winter: Barcelona. Hoe vier je kerst beter dan dineren met heerlijke tapas, Spaanse vino, en turró mazapes om je dag mee af te sluiten? Exactemente, dat kan niet. Met een muzikale parade en 300 sfeervolle kraampjes is dit dé plek om in de kerststemming te komen. Daarnaast is Barcelona gevuld met ijsbanen tijdens kerst voor het extra ‘Christmas effect’. Klein raceje tegen de dame om te bepalen wie la quenta betaald?

kerst, Vluchtgedrag: 5 kerststeden waar een man blij van wordt
Foto: Big Stock

Strasbourg

In Strasbourg ga je voor de full experience. Deze kleurrijke stad heeft met een 450-jaar oude kerstmarkt namelijk de oudste kerstmarkt ooit op zijn naam. Het is duidelijk dat dit een échte kerststad is waar je ideaal glühweintjes achterover kan tikken. De stad ligt op een luttele vier uurtjes rijden, maar dat lijkt ons toch voldoende afstand om kerst niet met je schoonmoeder door te brengen.

kerst, Vluchtgedrag: 5 kerststeden waar een man blij van wordt
Foto: Unsplash – Chan Lee

Zagreb

Last but not least op ons lijstje hebben we Zagreb staan. Een stad die niet mag ontbreken, want de kerstmarkt van Zagreb is al jarenlang tot ‘beste kerstmarkt van Europa’ vernoemd. Het Zagreb Advent is gevuld met toffe muziektenten, drinkgelegenheden en een gigantische ijsbaan. Ook ideaal aan een kerstweekend naar Zagreb: bier en glühwein zijn hier spotgoedkoop. Dat belooft dus een fantastische kerst te worden.

kerst, Vluchtgedrag: 5 kerststeden waar een man blij van wordt
Foto: Unsplash – Frane Medic