Reizen in dure tijden: 9 tips

CREDITS: Alex Azabache | Unsplash

In een ideale wereld waar we niet op een budget te hoeven letten, vliegen we in onze privéjet de wereld rond naar de mooiste tropische bestemmingen. Hier bestellen we een flesje champagne bij het diner, of tien, en genieten we onze vakantie alsof het niets is.

Helaas werkt het niet zo en kan er een flink prijskaartje hangen aan de reis van je dromen. Is je budget beprekt, maar wil je toch op vakantie? Dit zijn onze tips.

On a budget? Zo heb je toch de vakantie van je leven

Een vakantie kan een rib uit je lijf zijn. Toch kun je hier en daar besparen op bepaalde zaken om bij je budget te kunnen blijven. Dit is hoe je met een budget, tóch de vakantie van je leven hebt.

budget
Foto: Erik Odiin

Ben flexibel

De ene week kan het onbetaalbaar zijn om ergens heen te reizen, terwijl het twee weken later opeens een koopje is. Het is daarom belangrijk om flexibel te zijn. Op deze manier vind je de gunstigste tijd om van je welverdiende vakantie te kunnen genieten. Er zijn verschillende sites die meldingen geven als de prijs het laagst is. Pro tip: het zelfs kan nóg voordeliger met een aanbetaling met creditcard. Bij sommige websites krijg je cashback bij het betalen met een creditcard.

Nachtvlucht

Wanneer je van plan bent om met het vliegtuig te reizen, is het goed om te onthouden dat nachtvluchten of vluchten heel vroeg in de ochtend vaak goedkoper zijn. Misschien niet altijd even ideaal, maar je budget will thank you. Je hebt trouwens op deze manier ook op het moment van aankomst nog de hele dag om te besteden. Deze verspil je nu niet aan het reizen. Win-win!

goedkope vakantie
Foto: Suhyeon Choi

Bepaal je budget vooraf

Vraag in je omgeving hoeveel je kwijt bent aan een soortgelijke reis als die jij gaat maken. Zo heb je een idee van hoeveel je ongeveer per dag kwijt bent. Ga je de ene dag over je budget heen, dan weet je dat je de volgende dag iets rustiger aan moet doen. Zo houd je je kosten toch nog een beetje onder controle op vakantie.

Geen geld wisselen op de luchthaven

Even snel voor vertrek of net na aankomst geld wisselen op het vliegveld? Geen goed idee. De koersen zijn hier namelijk niet bepaald gunstig. Beter pin je gewoon in het land van bestemming even ergens. Veel goedkoper.

Eigen activiteiten

In plaats van dat je jezelf klakkeloos opgeeft voor een standaard excusie, kun je deze beter zelf plannen. Zo weet je sowieso dat het programma goedgekeurd is naar jouw smaak en zo betaal je niet onnodig veel. Eigen uitjes zijn daarnaast vaak veel avontuurlijker.

budget
Foto: Luca Bravo

Doe je research

Op vakantie is Tripadvisor je beste vriend. Hier zit een functie op dat je restaurants, activiteiten en verblijven kunt zoeken met een budget dat bij jou past. Zo vind je dus de goedkoopste én beste plekken die wel een bezoekje waard zijn. Als het gaat om restaurants eet je hier vaak lekkerder dan op de standaard toeristenplekjes. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Dit gaat je geld schelen.

Vervoer

Wat vervoer betreft ligt het eraan waar de reis naatoe gaat. Maar, wanneer je naar een stad of plek gaat waar alles dicht bij elkaar ligt, kun je waarschijnlijk flink besparen op vervoer. Je hebt namelijk helemaal geen auto nodig. Veel steden hebben bijvoorbeeld een goed netwerk van openbaar vervoer. Een dagkaart kost hier vaak geen drol en je ziet meer van de stad. Op sommige plekken kun je ook gewoon te voet op pad of een fiets huren.

goedkope vakantie
Foto: ConvertKit

Budgetactiviteiten

Nog even iets over de uitjes op vakantie. Je hoeft natuurlijk niet de duurste dingen te ondernemen om een land of plek te ontdekken. Vaak zijn er ook een heleboel gratis of goedkope dingen om te doen. Denk bijvoorbeeld aan hiken, naar het stand, of het bezoeken van een markt, bibliotheek of park. Daarnaast kun je vaak ook veel kerken gratis bezoeken en kunnen bepaalde leeftijdsgroepen gratis bij veel musea naar binnen.

Geniet

Jazeker, genieten is ook een belangrijk onderdeel van je vakantie. Én dit is helemaal gratis!

, Reizen in dure tijden: <strong>9 tips</strong>

Source:
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…