Onmisbare reis-essentials

CREDITS: Roland Denes | Unsplash

“Ik heb de zomer in mijn bol
Alle terrassen zijn weer vol
Het strand bezaaid met mensen
Wat valt er nog te wensen?”

Nou, dat weten wij wel.

De 5 essentials voor een topvakantie

Voordat je daadwerkelijk echt optimaal kan genieten van de zomer, is er eerst natuurlijk nog de voorbereiding. Het idee van spontaan een enkeltje boeken richting Zuid-Italië klinkt leuk, totdat je ergens in Sardinië met een kreeftenhuid rondloopt omdat je de zonnebrand thuis bent vergeten. En in Sardinië doen ze niet aan zonnebrand hoor, die kijken je aan alsof je gek bent als je er naar vraagt. Gun jezelf daarom de tijd en neem eerst deze essentials door die je nodig hebt voor een topvakantie.

roadtrip
Foto: Kristin Wilson

Jij tegen de zon op vakantie

Wij zijn echt van die mensen die heel het jaar door janken om de zon, en als die er dan eenmaal is dan zeiken we meteen dat het te warm is. Wij helpen je weer uit de brand, amigo. Koop gewoon een mistfles. Als je het echt te heet hebt dan spray je een klein beetje mist over jezelf heen en je bent weer heerlijk verkoeld. Zorg er wel voor dat je de mistfles ergens koel houdt, zodat je niet het gevoel hebt dat je lava over jezelf heen sprayt. Daarnaast heb je natuurlijk nog de absolute needs zoals een zonnebril en een goede fles zonnebrand die je niet mag vergeten om mee te nemen in je koffer.

Minder meenemen tijdens je vakantie

Wacht, wat? Een essential die je mee moet nemen is juist minder meenemen? Klinkt heel tegenstrijdig, en dat is het eigenlijk ook, maar het is wel gewoon een must. Als je langs de playa loopt zijn er altijd wel kraampjes met hebbedingetjes die je mee naar huis wilt nemen. Of je besluit gewoon om een dagje de winkels leeg te kopen, in dat geval mag je deze essential zeker niet vergeten. Als je koffer al vol zit voorafgaand aan je vertrek, dan zit je al snel met een probleem. Of je moet dingen weggooien, of je moet extra cash neertikken op het vliegveld voor de extra bagage. En daar heeft niemand zin in.

vakantie, Onmisbare <strong>reis-essentials</strong>
Foto: Unsplash

Alles voor je gadgets

Hoewel we in de zomer juist meer van de wereld om ons heen willen genieten en dus minder achter het scherm plaatsnemen, blijft het nog altijd een essential. Om er echt alles uit te halen, raden we je aan om een VPN te nemen. Zeker in het buitenland heb je te maken met onbekende sites waar je met een VPN zorgeloos doorheen kan scrollen. Een powerbank misstaat trouwens ook nooit in je koffer. Want als jij ergens op het strand ligt te bakken, dan zijn daar echt geen stopcontacten in de buurt. En ja, je moet waarschijnlijk nog je reservering maken voor het eten van diezelfde avond. Dan komt een powerbank toch mooi uit.

Voor de herinneringen

Je hebt misschien je mobiel al op zak, en met die powerbank van eerder is die niet leeg te krijgen, maar toch: een instant camera kan geen kwaad. Met zo’n camera maak je meteen je herinnering tastbaar. En als het goed is worden er op je vakantie ongekend veel herinneringen gemaakt, dan zijn die paar tientjes voor zo’n camera er snel uitgehaald.

De kleding die je in moet pakken

Als wij op vakantie gaan en richting de zon vertrekken, dan houden we er enorm van om overhemden met een lichte stof mee te nemen. Deze zijn ideaal voor het warme weer overdag omdat je ze open kan knopen en ook nog kan opstropen, waardoor je alles lekker laat door waaien. En als het in de avond afkoelt, dan knoop je alles gewoon weer dicht en zit je ook safe. Multifunctioneel die overhemden dus. Voor de rest mag je natuurlijk je zwembroekje, chino, korte broeken en polo’s niet vergeten.

vakantie, Onmisbare <strong>reis-essentials</strong>

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…