Onbeperkt vliegen met dit ‘All you can fly’-concept

CREDITS: Ross Parmly

We hebben ze allemaal lopen, de abonnementjes. Van je telefoonabonnement, tot Spotify, Netflix en de sportschool. Voor een bepaald maandelijks bedrag kunnen we bij deze abonnementen onbeperkt van iets genieten. En laten wij als Nederlanders het begrip ‘onbeperkt’ nou eens ongelofelijk interessant vinden. Want wanneer je per item moet betalen ben je vaak een stuk duurder uit, terwijl we bij onbeperkt totaal niet meer op hoeven te letten op hoeveelheden. Leven, noemen we dat! Overigens kan het ook zijn dat het fenomeen ‘abonnementen’ een stapje verder gaat, bij het aanbieden van ‘All you can fly’ bijvoorbeeld.

All you can fly

Het is misschien niet iets dat in je op komt wanneer je het hebt over dagelijkse bezigheden: vliegen. Toch denkt de Amerikaanse vliegmaatschappij ‘Surf Air’ daar anders over. Surf Air biedt momenteel vluchten aan tussen elf bestemmingen en met het lidmaatschap zou je daar onbeperkt gebruik van mogen maken. Het gaat dan over vluchten tussen locaties als Californië, Londen, Brugge en Ibiza. Het bedrijf heeft daarnaast aangekondigd dat er binnenkort nog twintig nieuwe bestemmingen aan deze lijst toegevoegd zullen worden.

Wat zo’n lidmaatschapje je gaat kosten? Nou, omgerekend zo’n €2.600 per maand. Maar dan mag je wel onbeperkt gebruik maken van álle vluchten en alle services die de vliegmaatschappij je te bieden heeft. Zo zou je niet meer hoeven wachten bij de check-in, douane of boarding, omdat het een privé luchtmaatschappij is.

Natuurlijk is dit niet iets waar de gemiddelde mens gebruik van gaat maken, overigens kan het wel zijn vruchten afwerpen om dit model erin te brengen bij bedrijven. Surf Air claimt het eerste bedrijf te zijn met deze aanpak, overigens is het niet de eerste vliegmaatschappij die de service aanbied. Verschillende maatschappijen hebben namelijk de All you can fly-aanpak geprobeerd, maar nergens is deze geslaagd.

Of Surf Air het ‘m nu wel gaat flikken is nog onduidelijk. Echter zou het met dalende vliegprijzen in de toekomst wel interessanter kunnen worden om een abonnement te nemen. Voornamelijk bedrijven zouden hier veel op kunnen besparen. Echter is vliegen niet iets dat de meeste mensen écht regelmatig doen, je moet dus behoorlijk veel tijd in de lucht doorbrengen wil je hier enige vorm van winst uithalen als particulier.

all you can fly, Onbeperkt vliegen met dit ‘All you can fly’-concept
Foto: Jiarong Deng