Hotel 2.0: citizenM

CREDITS: citizenM / Hotel.info

Voor een hele periode kende je citizenM als één van de vele hotels bij Schiphol Airport, maar inmiddels zitten ze in 11 landen, met 36 hotels and more to come… Hoe kan het dat zo’n keten zo snel groeit? Na een bezoekje aan het citizenM Tower of Londen begrijpen we het volledig.

citizenM: the hotel that changed hotels

Dat is hun slogan en nu weten we waarom. Bij aankomst wordt een van je grootste irritatiepunten direct weggenomen: een langdurige incheck. Bij citizenM kan je zelf inchecken op een scherm door simpelweg je naam in te vullen. Al je gegevens hebben ze al van je boeking. Het personeel helpt je waar nodig en via de citizenM app weet je wanneer je kamer ready is.

Het valt direct op dat er veel aandacht is besteed aan de gemeenschappelijke ruimtes. Ze zitten ook vol met mensen. Waar in veel hotels de lobby een van de meest trieste plekken is, wil je bij citizenM juist blijven hangen.

Eenmaal op je kamer schrik je misschien eerst van het formaat. Making luxury affordable for the people is de missie van citizenM, dus je zal hiervoor slimme keuzes moeten maken. Eén daarvan is om, de vaak toch weinig gebruikte, huiskamer weg te halen uit de hotelkamers en te verplaatsen naar de community space. Hierdoor kunnen ze twee keer zoveel kamers op dezelfde m2 kwijt en luxe een stuk beter betaalbaar te maken.

Smart rooms

Want luxe, dat zijn de kamers zeker. Ondanks het formaat heb je alles wat je nodig hebt, maar eigenlijk nog meer. De kamers zijn volledig smart en te bedienen met een iPad. Eén swipe en de rolgordijnen gaan open. Een fantastisch uitzicht op de Tower of Londen en de Tower Bridge volgt. In één oogwenk verzet je de mood in de kamer van pre party naar romantic. De lampen worden rood, het privacy gordijntje gaat naar beneden en er gaat een sexy playlistje op.

Meer heb je eigenlijk niet nodig, toch? Een mooie, schone plek om te slapen en je op te frissen, op een centrale plek in de stad, waar alles simpel en snel voor je gefixt wordt. In de ochtend kun je gebruikmaken van een gezond buffet ontbijtje, dat overigens erg goed is, of roomservice via de app. Daarna ga je de stad in en ben je pas weer terug in het hotel voor een late night afzakkertje in de (rooftop)bar.

, Hotel 2.0: <strong>citizenM</strong>

Hoe dan?

Bij hun eerste vestiging bij de Nederlandse luchthaven viel de bijzonder vormgeving van het gebouw jaren geleden al op. Het pand, dat bestaat uit blokken, lijkt ergens wel een Rubik’s Cube. Maar citizenM is eerder simplified, dan complex. De kamers zijn namelijk allemaal ‘prefab’ , ofwel van te voren gebouwd. In de fabriek worden de hotelkamers volledig in elkaar gezet, vanuit een slimme blauwdruk. Vergelijk het met met de productie van een auto. De douche wordt geïnstalleerd, de tv wordt opgehangen en ze maken zelfs alvast het bed op. Vervolgens worden ze vacuüm getrokken, zodat de ramen intact blijven, en naar de bouwplaats gebracht. Vanaf hier is het plug and play.

Deze benadering maakt het mogelijk dat je betaalbare luxe krijgt bij citizenM. Kijken of er een smart room vrij is in de stad van jouw volgende city trip?  Check de website van citizenM.

, Hotel 2.0: <strong>citizenM</strong>

, Hotel 2.0: <strong>citizenM</strong>

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CitizenM.
Source: