Bucketlist-materiaal: de ultieme treinreis door de Zwitserse Alpen

CREDITS: Bigstock

Je bucketlist krijgt naarmate je ouder wordt steeds meer vorm. Skydiven, met haaien zwemmen of het nummer van Geraldine Kemper scoren; het zijn allemaal dingen die op je bucketlist mogen. En wij hebben er nog eentje voor je gevonden. De Glacier Express is de langzaamste trein ter wereld en het vervoersmiddel rijdt door de Zwitserse Alpen. Het uitzicht in deze trein is écht bizar mooi. Deze treinreis moet iedereen een keer gemaakt hebben.

Glacier Express: de langzaamste trein ter wereld door de Zwitserse Alpen

De treinrit in Zwitserland is één van de mooiste ter wereld. In de trein kan je rustig zitten, terwijl je door de Alpen kruist. Je rijdt door bossen, door tunnels en over bruggen. Je zal jezelf een aantal keer moet knijpen of het wel echt is. In de zomer is het al een ware droom die uitkomt, maar in de winter krijgt de rit een andere dimensie wanneer alle bergen bedekt zijn met verse sneeuw.

291 kilometer, 291 viaducten en bruggen, plus 91 tunnels

De treinrit is een brute dagbesteding. Je zit namelijk acht uur in de trein en je overbrugt 291 kilometer in totaal. Via 291 viaducten en bruggen, plus 91 tunnels is dit voor ons toch echt een bucketlistdingetje.

Eén van de hoogtepunten van de Glacier Express is als de trein op Albula-spoorlijn rijdt. Deze lijn is door Unesco op de werelderfgoedlijst gezet. Je denkt dat je in een film zit in plaats van in de trein. YouTuber exploremarco heeft de treinreis in beeld gebracht. Zijn video is al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. En terecht, want dit is het tofste dat je vandaag gaat tegenkomen: