6 easy reistips

Tijdens de wintermaanden kijken we vol spanning uit naar de zomer. De tijd dat we er weer op uit mogen, en dan het liefst naar een zonnig land.

Minder stress, meer genieten

Het moet de tijd van ontspanning zijn, maar voorafgaand aan je tripje heb je toch vaak nog wel wat stress. Heb ik alles wel ingepakt? Paspoort ready? Je kent het wel. Daarom zijn wij er ook hé. Met ditmaal de reistips die jij nodig hebt om minder te stressen, en meer te genieten. Zoals het hoort.

zomer, 6 easy <strong>reistips</strong>

Rol je kleding op

Luister, ik weet dat je geneigd bent je kleren op te vouwen als een normaal mens. Maar geloof me, oprollen als een burrito is de beste manier. Het bespaart niet alleen ruimte in je koffer, maar het voorkomt ook kreukels. En ja, op je zomervakantie wil je er natuurlijk als het mannetje bijlopen. Dan is je kleding oprollen de way to go.

Gebruik technologie in je voordeel

Tegenwoordig is overal wel een app voor. Wil je de dichtstbijzijnde Starbucks vinden? Daar is een app voor. Verdwaald in de binnenstad? Ook een app voor. Onbekende taal vertalen? Jup, ook een app. Niet te veel aan dataroaming kwijt zijn? Gebruik een eSim. Technologie kan dan ook een echte levensredder zijn tijdens je vakantie. Zo lang je maar niet tegen een fikse rekening aanloopt omdat die vertaal app toch geld blijkt te kosten.

Pak niet te veel in

Ik snap het, je wilt op elke situatie voorbereid zijn. Maar tenzij je van plan bent door het Amazonewoud te trekken of een koninklijke bruiloft bij te wonen, heb je waarschijnlijk geen 10 paar schoenen nodig. Blijf bij het hoognodige en laat ruimte in je koffer voor souvenirs. Je weet wel, die ene mok met het vlag van het land erop die je nooit zult gebruiken maar toch moet kopen omdat hij gewoon te verleidelijk is.

Plan nu alvast voor de zomer

Als je dit artikel leest, ben je al lekker op weg met je voorbereiding. En een goed begin is het halve werk, right? Logischerwijs raden we je dan ook aan om van tevoren een checklist op te stellen, met dingen zoals het boeken van vluchten, hotels en activiteiten. Zo voorkom je last-minute stress waar niemand op zit te wachten. Bovendien is het ook nog eens fijn voor je portemonnee: alle trips en hotels zijn aan het begin van het jaar goedkoper dan wanneer je het last-minute boekt.

zomer, 6 easy <strong>reistips</strong>
Foto: Pars Sahin

Ontspan tijdens de zomer

Ja, je wilt alles zien en doen, maar vergeet niet wat tijd te nemen om te ontspannen. Je bent tenslotte op vakantie, amigo. Dus leun achterover, neem een drankje en geniet eens een keer van het landschap. En als iemand vraagt waarom je niet op pad bent, zeg dan dat je de kunst van het nietsdoen oefent. Het kost jarenlange training, geloof me.

Omarm de lokale keuken

Natuurlijk kun je het houden bij wat je kent en bij ketenrestaurants eten. Maar wat is de lol daarvan? Een deel van het reizen is het ervaren van nieuwe culturen, en eten is daar een groot onderdeel van. Wees dus avontuurlijk en probeer deze zomer de lokale keuken. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet gerecht. Of je eindigt in de badkamer voor de komende 24 uur. Hoe dan ook, het is een verhaal om aan je vrienden thuis te vertellen.

Wees flexibel

Flexibel zijn helpt de reisstress te verminderen en geld te besparen. Vermijd indien mogelijk reizen tijdens piekuren, zoals feestdagen en weekends, en sta open voor alternatieve reisopties, zoals goedkope luchtvaartmaatschappijen, treinreizen of autodelen. Je kunt ook flexibel zijn met het reisschema en zorgen voor wat vrije tijd om je bestemming in je eigen tempo te verkennen.

Vliegreis
Foto: Arie Wubben