Boedapest + Sziget = de perfecte vakantie voor deze zomer!

CREDITS: RockstarPhotographers

De lente licht op de loer, dat betekent maar één ding: vakanties én festivals plannen. En omdat wij vorig jaar de perfecte combinatie hiervan hebben gevonden, willen we je niet langer in spanning houden. Trommel je vrienden op, want deze zomer gaan jullie naar Sziget Festival.

Je hebt er vast al eens over gehoord, aangezien het qua bezoekersaantallen (vorig jaar 0,5 miljoen!) het grootste festival van Europa is, maar grote kans dat je er nog nooit geweest bent. En daar moet echt verandering in komen, vriend. We gaan je vertellen waarom.

Sziget Festival in Boedapest

, Boedapest + Sziget = de perfecte vakantie voor deze zomer!
Foto: Bence Balla-Schottner

Boedapest

Laten we beginnen met de ligging van dit grootse festival in augustus: in Boedapest, ook wel het Parijs van het Oostblok genoemd. Al klopt er weinig van die uitspraak, want Hongarije ligt niet in het Oostblok (meer) én Boedapest is 100x leuker én mooier dan Parijs.

Ben je er nooit geweest? Dan is dit je kans, want voor weinig vlieg je naar deze prachtige metropool dat doorkruisd wordt door de rivier de Donau. Vanaf de bekende Margareth brug over deze rivier heb je aan de ene kant één van de mooiste uitzichten ter wereld over de hele stad. Aan de andere kant hoor je de klanken van een van de tofste festivals van Europa, dat gesitueerd is op een van de eilanden, midden in de Donau en midden in de stad.

Onder je door vaart een rondvaartboot waar uit de hand gelopen bootfeestje bezig is en achter je langs een party-bus met een op dat moment helemaal niet zo’n slechte dubstep remix van “As Long As You Love Me”. Op dit moment realiseer je je dat de stad helemaal in het teken staat van Sziget Festival. En dan moet je nog beginnen!

Het festival duurt zeven dagen en we raden je aan om ze zeker alle zeven mee te pakken, maar wel lekker in de stad te slapen in een Airbnb. Zo kan je ook nog genieten van de stad en af en toe tot rust komen. Boedapest heeft namelijk heel veel te bieden en is de afgelopen jaren heel hip en modern geworden. Dit zie je terug aan toffe restaurantjes, typerende ruïne bars, de drukke pleinen waar veel te doen is en een super goed openbaar vervoer.

Je kan de stad ook echt niet verlaten zonder een van de badhuizen te bezoeken, met Szechenyi veruit als mooiste. Is het te warm voor verwarmd water? Dan ga je lekker chillen bij een van de zwembaden of het strand van Sziget Festival.

, Boedapest + Sziget = de perfecte vakantie voor deze zomer!

Sziget Festival

Oké, oké, de stad is leuk. Maar waarom tijdens Sziget Festival? Eén: er zijn weinig festivals waar je zo’n sterke line-up, toffe randprogrammering en goede organisatie voorgeschoteld krijgt voor €340 (voor 7 dagen!). Sziget is daarnaast heel populair onder Nederlanders, maar omdat het zó groot is is het niet vervelend. Er gaat zelfs een speciale Sziget Express trein heen en terug om je festivalervaring te verlengen!

Daarnaast is het voor artiesten echt een dingetje om op Sziget te staan, dus je kan er altijd vanuit gaan dat ze álles geven.

Vorig jaar:

Er zijn weinig festivals waar je ’s middags op een bootfeestje van Vunzige Deuntjes staat te dansen, om vervolgens afgezet te worden op het eiland van Sziget Festival, waar je een lekkere koude halve liter voor niet meer dan €2,50 kan bestellen, om daarna met je neus in de boter te vallen, aangezien Martin Garrix een van zijn dikste shows ooit weg staat te geven. En dat terwijl je nog aan het nagenieten was van een wervelende show van Ed Sheeran en een heftige avond bij El Row, en de rest van de week nog Macklemore, Post Malone en Maribou State (zomaar een greep) op de planning staan. En je moet ook nog wakker zien te blijven voor Colin Benders.

Dit jaar:

Geen flauw idee, maar als je ons radicale festivalbroertje Mellowed volgt, ben je de eerste die het weet! 😉

, Boedapest + Sziget = de perfecte vakantie voor deze zomer!

#fomo

Waar Lowlands natuurlijk ook excelleert in een hele sterke (diverse) line-up, is hier het FOMO gehalte een stuk lager. Je hebt namelijk 7 dagen! Neem je rust en maak er écht een vakantie van.

Al gaan we je niet garanderen dat je uitgerust thuis komt…

Blok nú vast 5 tot 11 augustus 2020 in je agenda, want we gaan je garanderen dat dit een van de mooiste weken van je leven kan zijn! Houd vooral Festival.Travel in de gaten voor tickets en updates.

Voor ons uitgebreide Sziget 2019 Report check je hier. Check ook zeker de Instagram Stories van Mellowed voor een dag-tot-dag videoverslag van dit heerlijke festival in 2019!

Alle foto’s: RockstarPhotographers