Vakantiebestemmingen: toffe alternatieven voor de toeristenspots

CREDITS: Marcel Pirnay | Unsplash

Op vakantie hebben wij alleen een strand en een stad op loopafstand nodig. De stad om in de avond nét iets te veel naar binnen te gieten en het strand om in alle rust de kater uit te spelen.

Goedkopere en rustigere vakantiebestemmingen

Als we dan óók nog een locatie kunnen vinden die goedkoop én rustig is, dan zijn we al helemaal verkocht. En als we het nieuwe onderzoek van Skyscanner moeten geloven, gaat dat ook voor jou op, amigo. Maar liefst 93% van de Nederlanders geeft aan open te staan voor een nieuwe vakantiebestemming, als ze daarmee geld kunnen besparen en er bovendien een strand én een stad aanwezig is. Jij vraagt, wij antwoorden. Hier zijn een aantal vakantiebestemmingen die je portemonnee wél te vriend houden en jou bovendien een onvergetelijke vakantie bieden.

Bilbao in plaats van Barcelona

We kunnen er niet omheen dat Barca een fantastische vakantiebestemming is. Maar in plaats van een tripje richting Catalonië kan je ook richting het Baskenland vertrekken om Bilbao te bezoeken. Het Guggenheim, heerlijke pintxos en een sfeervol centrum maken Bilbao een geweldige vakantiebestemming. Bovendien ben je met de auto binnen 20 minuutjes bij de zee en ben je, integendeel tot Barca, geen godversmogen kwijt als je een keer de stad bezoekt.

Puglia is het nieuwe Kreta

Wij kennen de tijden nog wel dat Kreta leuk was om te bezoeken. Dat het niet krioelde van de irritante toeristen en je tenminste nog een beetje van het geweldige landschap kon genieten. Want eerlijk is eerlijk, Kreta is min de toeristen en de prijzen op de menukaart een fantastische bestemming. Een mooi alternatief waar het een stuk rustiger is, is Puglia. Je vliegt naar Bari en vanaf daar kan je nog verder richting het zuiden vertrekken voor een geweldige vakantie.

Het paradijs is dichtbij met Gozo

Gozo is wat ons betreft een absolute must visit. Gelegen in de eilandengroep van Malta ligt hier een waar paradijs met geweldige plekken om te zwemmen, snorkelen en te duiken. Bovendien kan je de Blue Hole bezoeken, waar je in een natuurlijk zwembad dobbert dat omgeven is door kliffen. Wie wil dat nou niet? Bovendien is het een stuk goedkoper én rustiger dan alle andere eilanden die paradijs vibes afgeven.

Skip Alicante, bezoek Asturië

Weer zo’n prachtige regio in Noord-Spanje: Asturië. Het doet een beetje denken aan Alicante, maar het is hier allemaal een stuk relaxter. En goedkoper, ook niet geheel onbelangrijk. Het uitzicht op de Cantabrische Zee is om door een ringetje te halen, om nog maar te zwijgen over de schitterende Play de Gulpiyuri. Asturië ligt trouwens op drie uurtjes rijden van Bilbao, dus misschien kan je de bestemmingen mooi combineren met elkaar.

vakantiebestemmingen, <strong>Vakantiebestemmingen:</strong> toffe alternatieven voor de toeristenspots
Foto: Inés Álvarez Fdez | Unsplash
LEES OOK