Dit drankje is blijkbaar de katerkiller

Elk weekend is het weer raak. Je wordt wakker met het gevoel alsof je midden op de dansvloer in slaap bent gevallen en een peloton wielrenners over je hoofd heen is gewalst.

Je probeert je ogen enigszins open te krijgen en grabbelt naar je telefoon om Google te raadplegen of je dood kunt gaan aan een kater. Been there, done that. Nu zijn er tal van onderzoeken gedaan naar het beste middel tegen een kater, maar er blijkt eigenlijk maar één echte winnaar te zijn.

Anti-katermiddelen

Eerst komen we even terug op de vraag “kan ik doodgaan aan een kater”. Ja, en nee. Nu lijkt een grove kater verdomd veel op doodgaan maar het zal de vergiftiging, uitdroging of combinatie hiervan zijn waar je uiteindelijk het loodje door zult leggen. Het is daarom belangrijk dat je verantwoordelijk met alcohol omgaat. Zo, nu dit verplichte zinnetje gezegd is kunnen we door met het echte werk.

, Dit drankje is blijkbaar <strong>de katerkiller</strong>
Foto: Julian Hochgesang

Kater genezen

Zoals hierboven vermeld heeft iedereen een andere manier om een kater te verwerken. Maar dankzij de Great Hangover Survey hebben we wel een vrij duidelijk beeld wat de meest gebruikte katerkillers zijn. Volgens de enquête zweert 18,7 % van de ondervraagde Britten bij een vette hap, 17,2% probeert de kater weg te slapen, 12,6% mikt wat pijnstillers in z’n klink en het overige zooitje heeft niet echt een bepaalde tactiek voor het bestrijden van de kater.

Uit de resultaten blijkt ook dat 12,2% zich de volgende dag ziek meld wanneer ze doordeweeks aan de drank gaan. Het grootste gedeelte van deze groep was tussen de 23 en 34 jaar en het leeuwendeel was natuurlijk man.

Winner winner

Er zijn genoeg opties om een een kater de baas te worden, gezonde groentesap, een vette hamburger of een strip paracetamol, maar uit een onderzoek blijkt dat het sap van de Koreaanse peer je best bet is. Dit goedje heeft zijn reputatie bewezen doordat het je alcohol metabolisme versneld, waardoor je lichaam de alcohol dus sneller kan afbreken. Ook zou het de opname van alcohol in het bloed vertragen. Volgens de studie zou 220 ml perensap vóór een avond stappen je kater significant verminderen, of zelfs helemaal schrappen. Wat zouden we toch moeten zonder de wetenschap!

, Dit drankje is blijkbaar <strong>de katerkiller</strong>
Foto: Bigstock