Airbnb Finds: Ecologische suite net buiten Londen

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen, is een stad naar ons hart. We kunnen hier uren in ronddwalen. Londen heeft koffie hotspots, staat bol van de kledingwinkels vol stijl en ademt lifestyle. Als moderne man klinkt het als de perfecte citytrip. Dat is het volgens ons ook, alleen er zit één puntje aan waar we niet blij van worden. Londen staat namelijk bekend als een zeer vervuilende stad.

Denken in oplossingen is ons vak. Dus zochten we net buiten het centrum een ecologische Airbnb waardoor jij je in ieder geval niet schuldig hoeft te voelen over de negatieve klimaatveranderingen.

Ecologische suite net buiten Londen

Deze modern ingerichte Airbnb is gelegen in de Walthamstow’s Urban Wetlands, waar je tussen de wilde dieren kunt genieten van je vrijheid en het drukke stadscentrum van Londen kunt ontvluchten. Egels, vossen en ganzen brengen bezoekjes aan je voortuin terwijl je in Walthamstow Village de typisch Engelse pubs, coffeeshops en Fish & Chips kunt vinden. Bovendien ben je in 20 minuten in het centrum van Londen met de Underground, die in de weekenden zelfs de hele nacht door rijdt. Het contrast van natuur en stad maakt deze Airbnb zo bijzonder: aan de voorkant kijk je uit op de wildlife van de Wetlands, terwijl je aan de achterkant de fonkelende lichten van de stad ziet als het donker wordt.

Trein in plaats van vliegtuig 

Het is niet meer te ontkennen: vliegen is funest voor het milieu, en de milieucrisis is momenteel meer besproken dan ooit. Waar we een aantal jaar geleden nog een oogje dichtknepen bij het eten van vlees en het maken van lange vluchten voor korte reisjes, zijn we nu bewuster dan ooit bezig met duurzaamheid. De keuze voor Londen is gemaakt, maar je wilt toch de ecologische voetprint zo klein mogelijk houden? Kies dan voor een treinreis om een Europese stad te bezoeken. Binnen 4 uur sta je al in hartje Londen. Verblijven doe je dan uiteraard in onze uitgekozen Airbnb, want dit eco-huisje past precies in het plaatje voor de moderne man.

Tekst gaat verder na de foto’s.

airbnb londen

airbnb londen

Netflix, open haard en je eigen verwarmde spa

Citytrips gaan vaak gepaard met veel wandelen, veel verkeer en weinig chillen. Bij een weekendje weg kom je vaak minder tot rust dan je hoopt. Deze Airbnb in Londen is juist perfect om ook te kunnen relaxen in je eigen huis. Een grote woonkamer met open haard, gigantische bank en Netflix biedt de mogelijkheid om een avond ultiem te relaxen. Wil je toch nog een biertje drinken later op de avond, wandel je in een paar minuten naar een typisch Engelse pub in de buurt. Je kunt zelfs later nog beslissen door te gaan naar het stadscentrum. En als je de dag erna toch een beetje brakkig ontwaakt in dit paradijs, dan zul je extra genieten van het privé verwarmde spa-zwembad. Door het glazen dak heb je ook nog eens uitzicht op de groene tuin, dat is pas heerlijk bijkomen.

airbnb londen

Airbnb Londen, Airbnb Finds: Ecologische suite net buiten Londen

airbnb londen

Rechtstreek naar Londen

Vooralsnog moet je onderweg naar Londen één keer uitstappen op Brussel omdat je door de douane moet, maar dit is binnenkort verleden tijd. Eurostar hoopt vanaf dit jaar rechtstreeks naar Londen te kunnen rijden vanaf Amsterdam Centraal. Ik hoor je denken, “maar met het vliegtuig is toch veel sneller?”, de treinreis naar Londen duurt ongeveer 4 uur naar hartje centrum. Met alle rompslomp om het vliegen heen ben je waarschijnlijk vliegend net zo snel in het centrum, maar heb je veel meer bijgedragen aan de CO2 uitstoot.

Begin 2020 dus met een goed gevoel en plan voor je volgende trip een treinreis naar Londen. Dit relaxte huis is perfect voor jou en een vriend. De prijs voor deze Airbnb in Londen is €94 per nacht, niet slecht als je het vergelijkt met de Londense prijzen. Leuk feitje: deze woning is volledig getransformeerd in de Engelse televisie “Ugly House into Lovely House”. Kun je je voorstellen dat dit huis hoorde bij de minst geliefde huizen van Engeland?

Meer info

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…