Dior x Air Jordan 1 sneakers zijn gelimiteerd tot 8500 paar

Collabs: soms denk je dat het een grap is, maar vaak raak je er ook van onder de indruk. En dit is zo’n geval: Dior x Air Jordan 1. Het Franse designmerk Dior teamed up met Air Jordan 1 om deze limited edition-sneakers te ontwerpen. De ‘Air Jordan 1 High OG Dior‘ gaan €2000 per paar kosten en er komen maar 8.500 paartjes op de markt.

Dior x Air Jordan 1: datum, prijs en plaats bekendgemaakt

Sneakers, waaronder ook die van Air Jordan 1, worden veelal geproduceerd in landen als China en Vietnam. Dit keer is het anders: deze Air Jordan 1 High OG Dior zijn gemaakt in Italië van écht leder en zijn voorzien van een handgeverfde rand. Op die manier brengen de sneakers een eerbetoon aan de het merk Dior en hun kennis op het gebied van lederwaren.

De swoosh van Nike is voor deze collab opnieuw vormgegeven. En wel met het Dior Oblique-motief voor een verbinding tussen streetwear en een luxe stijl. Het past helemaal in het modebeeld van nu waarin deze twee stijlen de boventoon voeren.

Dior air jordan
Foto: Dior

Loterij

Zoals bij veel andere exclusieve samenwerkingen zijn de sneakers alleen te verkrijgen door deel te nemen aan een loterij. Op 23 en 24 maart kun je deelnemen aan de loterij, 26 maart krijgen de gelukkigen een e-mail en vanaf 6 april zullen de eerste paartjes op straat te zien zijn. Of op Ebay natuurlijk.

De Air Dior-collectie zal vanaf april 2020 verkrijgbaar zijn in geselecteerde winkels en pop-upstores van Dior. Als je bent ingeloot zal je naar Parijs of Londen moeten om je nieuwe paartje te claimen.

Niet alleen maar sky-high sneakers

Er komt namelijk ook een unieke lijn met accessoires en een exclusieve Air Dior-capsulecollectie met ready-to-wear kleding. Wat volgens Dior de samenwerking met het basketbalmerk compleet maakt. Als klap op de vuurpijl komen er naast de iconische hoge sneakers van Air Jordan 1 ook een lage versie op de markt. Van de lage Air Jordan 1 OG Dior variant worden er 4.700 paartjes de wereld ingeslingerd.

Kim Jones, Creative Director bij de herencollecties van Dior, is er uiteraard te spreken over de samenwerking: “Ik houd ervan om verschillende werelden en ideeën te combineren. Jordan en Dior staan allebei symbool voor uitstekende expertise binnen hun vakgebieden. Door hen samen te brengen voor deze uitzonderlijke samenwerking kunnen we iets spannends en volledig nieuws aanbieden.”

Dior Air Jordan, Dior x Air Jordan 1 sneakers zijn gelimiteerd tot 8500 paar
Foto: Nike
LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…