8 bizarre lichaamstransformaties van topacteurs

CREDITS: Netflix Media Center

Met de nodige make-up is het hedendaags mogelijk om te transformeren tot een compleet ander persoon. Waar meer discipline en bewondering mee gepaard gaat is een level-up van levensstijl. Deze acteurs flikten het uit het niets.

Acteurs als nieuwe versie van zichzelf

Het is voor velen een droombaan. Acteren op het hoogste podium en vlammen in de dikste actiefilms. De volgende acteurs bewijzen dat het veel meer is dan een script oefenen. Zij hebben zich namelijk compleet getransformeerd en overgegeven aan hun rol. Waarschijnlijk met complete eetschema’s, hier en daar een schepje proteïne poeder, héél veel doorzettingsvermogen, 24/7 sporten én keuzes maken.

Als een film vraagt om de nodige uitstraling, is de visagist of kledingdesigner er als de kippen bij. Vraagt jouw nieuwe rol om een complete transformatie van je uiterlijk, is de acteur aan zet. Diep respect mag je voortaan tonen voor de volgende acteurs. Aankomen, afvallen of plotseling een spierbundel worden is niet voor iedereen weggelegd. Ze deden het vol overgave, én met ongelofelijk resultaat.

Chris Hemsworth

Chris’ nieuwe versie van zichzelf wist hij te verkrijgen dankzij zijn rol in Thor. Van zachtaardig mannetje werd hij namelijk getransformeerd tot macho-man. Ondanks dat hij zelf de energie in dit proces moest stoppen, kreeg hij de juiste hulp. Door de nodige uren in work-outs van een ex-Navy Seal te steken was succes de enige optie voor zijn felbegeerde filmrol. Er zijn geen wonderen of geheimen aan te pas gekomen volgens zijn trainer. De juiste voeding, proteïne en vlammen in de sportschool is het enige dat Hemsworth heeft gedaan. Het resultaat? 20 kilo extra aan spiermassa en het lichaam waar menig mens van droomt.

Zo zie je maar, met de juiste support en mensen aan je zijde is niets onmogelijk.

Mark Wahlberg

Vaak kwam Mark Wahlberg als fragiel mannetje op het grote podium, maar daar is vandaag de dag niets meer van over. Als-ie nu op het filmdoek verschijnt staat er een brede gast. Voorzien van een sixpack, een big chest en brede armen komt hij in het rijtje met onder anderen The Rock of Vin Diesel. Een work-out voorzien van gewichten en squats hebben van hem één bonk spieren gemaakt.

Jason Statham

Als een van dé mannen in de wereld van actiefilms kan een bijpassend uiterlijk niet ontbreken. Zijn fysieke hoogtepunt had hij mogen beleven gedurende zijn rol als The Transformer. Uren in de sportschool én de nodige martial arts trainingen hebben ervoor gezorgd dat Statham bekendstaat als één van de gespierdste acteurs in de filmwereld. Zijn brute kracht heeft ervoor gezorgd zijn eigen scènes uit te kunnen voeren. Stuntmannen zijn overbodig door Jasons lichaam.

Christian Bale

Meneer Bale is veelvuldig van uiterlijk veranderd. Voor Dark Knight wist hij zichzelf om te toveren tot onverslaanbaar monster. Krachttraining en aandacht voor zijn core hadden gezorgd voor zijn opwachting als machine op de set.

Ondanks zijn lichaam als big guy is dit wel eens anders geweest. Voor zijn rol in The Machinist was het nodig om als extreem magere man zijn kunsten te vertonen. Zo veel gewicht verliezen als Bale destijds deed is voor iedereen af te raden. Onder goed toezicht van experts begon hij aan een dieet van enkel tonijn en één appel, terwijl hij zich kapot trainde in de gym. Dat is pas toewijding voor je werk, waardoor zijn rol als man met extreme slapeloosheid een succes werd.

Jonah Hill

Jonah Hill stond vroeger bekend als een dikker persoon waar de nodige grappen mee gepaard gingen in films. Nadat hij flink aan de weg heeft gespijkerd voor een betere versie van zichzelf, ging het met up-and-downs. Voor zijn filmrol in Moneyball ging hij aan de slag met een transformatie naar slankere Jonah. Nadat hij succes met voeding wist te boeken door zich te beperken tot eten en bier, ‘moest’ zijn lichaam weer in opwaartse spiraal door aan te komen voor een film. Na deze laatste ervaring met de bolle versie van zichzelf, heeft Hill zijn leven omgegooid waardoor hij vandaag de dag fit door het leven wandelt.

Kevin Hart

Kevin Hart is één van de kleinste acteurs op de set. Waar hij voorheen de nodige komische opmerkingen moest accepteren om zijn lichaam, is dat nu een tikje anders. Van klein en dunne komiek heeft hij het voor elkaar gekregen zichzelf te transformeren. Niet eens voor een specifieke film, maar vooral voor zichzelf. Een switch in mindset en levensstijl hebben ertoe geleid dat hij ook in steeds meer actiefilms zijn opwachting maakt. Voeding en sporten is óók hier weer het antwoord waardoor je helaas geen excuses meer hebt. Als je wil veranderen..

Zac Efron

Voor zijn rol in Baywatch als beach boy moest hij Een half jaar lang vijf keer per week buffelen in de sportschool, plus de de juiste voeding natuurlijk. Zijn trainingen waren alles behalve liefdadigheid en gewichten. Kracht, snelheid en mentale inspanning werden zijn grootste vijanden. Maar uiteindelijk heeft hij een lichaam bemachtigd om genoeg vrouwelijk schoon binnen te hengelen zonder ook maar één woord te zeggen.

50 Cent

Hij was een spierbundel, maar dat lijkt voorbij. Zijn sportieve levensstijl en gezonde voeding lijken in de kast te zijn geschoven. Waar hij vroeger van spierbundel naar magere sporter moest transformeren voor een film, lijkt dat nu ook een strak plan. In de film Things Fall Apart verloor hij bijna 100 kilo door te leven op sapjes en uren op de loopband door te brengen. Zijn film was een succes, maar helaas is de gespierde versie van Curtis Jackson aka 50 Cent nooit meer teruggekeerd.

Source:
Boredpanda, Obsev, Netflix Media Center
LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…