Tonal Fitness Systeem: een slimme personal home trainer

Het vergt behoorlijk wat motivatie en discipline om je doelen te behalen. Vooral wanneer je sportschool niet om de hoek is kan het een ware uitdaging zijn om ook echt drie keer per week te gaan. Vaak is de stap van daadwerkelijk gáán namelijk de allergrootste. Het zou dan ook heel veel schelen wanneer de sportschool naar jou toe zou kunnen komen in plaats van andersom. Het fitness systeem Tonal doet precies dat: het bedrijf creëerde een apparaat dat volgens hun dé manier van trainen in de toekomst zou kunnen zijn.

Een personal trainer in je huis dankzij het Tonal Fitness Systeem

Hij is relatief nieuw op de markt, maar dit innovatieve apparaatje is toch zeker noemenswaardig. De high-tech Tonal is een héle efficiënte manier om te voldoen aan je fitness-doelen. De Tonal bestaat uit een glazen beeldscherm die je aan de muur bevestigt, met aan weerskanten aansluitingen om handvatten of een fitnessbalk aan te verbinden. En niet geheel onbelangrijk: hij ziet er behoorlijk vet uit. Als je hem ziet hangen, lijkt het eigenlijk gewoon op een verticale flatscreen. De twee armen aan de zijkanten zijn behoorlijk multifunctioneel: met deze dingetjes kun je meer dan 200 oefeningen doen.

Het apparaat werkt eigenlijk heel simpel: via het scherm wordt voor jou een gepersonaliseerd trainingsschema gecreëerd. Hier wordt je ‘beginsituatie’ vastgelegd met je doelen en op basis hiervan worden speciale oefeningen en trainingstips aangemaakt. Dit trainingsschema is geheel op jou gefocust: niet alleen worden de gewichten op je kracht aangepast, hij gaat ook mee in je ontwikkeling. Word je sterker, dan past dit apparaatje zich aan je aan. Op het scherm worden verschillende kracht-oefeningen getoond. Je ziet dan een personal trainer de oefeningen voordoen. Het apparaat meet daarnaast je kracht en de mate waarin je de oefeningen op een goede manier uitvoert. Dankzij de verschillende oefeningen maakt dit apparaat het mogelijk om je hele lichaam te trainen. Super handig dus!

Denk jij nu: dit is wat ik nodig heb in mijn leven? Helaas nog wél even sparen: dit snufje kost je bijna €3.000. Dat is zo’n 100 maandjes van je sportschoolabonnement. Maar als het inderdaad zijn beloftes waar maakt, is dat het zeker waard.

LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…