Een ochtend workout is om deze reden goed voor jouw dag

CREDITS: Form | Unsplash

De gemiddelde persoon zal niet zijn bed uitstappen en staan te springen om zichzelf direct in het zweet te gaan werken. Begrijpelijk. Velen snoozen eerst een stuk of drie keer. Vervolgens heb je alle kracht gevonden om uit bed te stappen en slenter je naar de douche. Hier sta je ook net iets te lang onder en daardoor moet je haasten om nog een ontbijt in elkaar te kunnen flansen. Hijgend stap je naar buiten en dan moet de werkdag nog beginnen. Concentratie is die dag heel ver te zoeken. Geen spoor te vinden. Zelfs niet bij de gevonden voorwerpen.

Een ochtend work-out is om deze reden goed voor jouw dag

Ja mannen, de ochtend is vaak eerder je vijand dan je vriend. We zouden dan ook allemaal de dag beter willen beginnen om vervolgens met een goede focus de werkdag te beginnen. Kan geregeld worden! Zo zegt een nieuwe studie van onderzoekers van de University of Western Australia. Een intensieve ochtend work-out zou er namelijk voor zorgen dat je voor de rest van de dag beter besluiten kan maken.

Daarbij zou een drie minuten durende pauze om de 30 minuten gedurende je werkdag het effect versterken. Niet een pauze waarbij je stil zit achter je telefoon, maar waar je bijvoorbeeld buiten een rondje gaat lopen. Vervolgens zal je werkgeheugen in je hersenen gestimuleerd worden en kan jij je werk beter uitvoeren.

Let’s go! 

Overtuigd om je dag productiever te maken? Vanaf nu iedere dag dan de ochtend beginnen met een korte work-out. Internet staat vol met deze routines en daardoor heb je genoeg afwisseling. Neem een voorbeeld aan de onderstaande ochtend work-out van tien minuten. Je start met extended plank ups gedurende 30 seconden. Vervolgens ga je direct door met wederom 30 seconden de shoulder taps. Dit wordt gevolgd door een reeks aan andere oefeningen. In het begin zal het uiteraard zwaar zijn om in de ochtend al zo intensief bezig te zijn. Eenmaal gewend ben jij helemaal het mannetje.