Houd je gezondheid in de hand: masturberen tegen prostaatkanker

CREDITS: Tverdokhlib

We weten het inmiddels: seks is hartstikke goed voor je gezondheid. Maar ook masturberen heeft bijkomende voordelen, ook voor je seksleven. Zowel onze mentale als fysieke gesteldheid gaat erop vooruit. Daar is eigenlijk geen onderzoek voor nodig.

Tóch blijven onderzoekers het belang van self-care benadrukken. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat masturberen zelfs goed is om de kans op prostaatkanker te verkleinen. Het onderzoek komt zelfs met een richtlijn voor mannen.

Zo vaak moet je masturberen om prostaatkanker te voorkomen

Het onderzoek vond plaats onder 31.925 mannen die achttien jaar lang door middel van enquêtes meewerkten aan het onderzoek. Zo hielden ze gedurende deze tijd bij hoe vaak de respondenten masturbeerden. Ook de mogelijke ontwikkeling van prostaatkanker werd bijgehouden.

Uiteindelijk is een positief verband gevonden tussen het aantal keren masturberen en een verlaagde kans op prostaatkanker. Hieruit volgde de volgende richtlijn: je zou zo’n 21 keer per maand moeten klaarkomen om daarmee je kans op prostaatkanker maar liefst 33% te kunnen verlagen.

Hoe wordt prostaatkanker dan voorkomen?

De onderzoekers geloven dat een ejaculatie ervoor zorgt dat slechte bacteriën en giftige stoffen afgevoerd worden uit het lichaam. Bij het klaarkomen worden dus nadelige afvalstoffen weg gevoerd. Zo houd je alles schoon en gezond down under. Dit is een beetje hetzelfde principe als hoesten bijvoorbeeld. Je lichaam gooit zo naar buiten wat het niet nodig heeft. Maar dan op een veel fijnere manier.

Deze richtlijn is overigens niet een exclusieve of gegarandeerde manier om prostaatkanker te voorkomen. Ook een goed dieet met plantaardige vetten, visolie (Omega-3) en rood eten zoals tomaten (lycopeen) zouden de kans verkleinen. Bovendien is het goed om, zeker op latere leeftijd, je prostaat zo nu en dan te laten onderzoeken.

De richtlijn van klaarkomen is bovendien niet alleen voor self-care. Ook je vriendin kan je een handje helpen om je gezondheid te waarborgen, maar of ze 21 keer per maand zin heeft. Dat is de vraag…

masturberen prostaatkanker, Houd je gezondheid in de hand: masturberen tegen prostaatkanker