Afvallen zonder naar de sportschool te gaan doe je zo!

CREDITS: TeroVesalainen | Pixabay

Niet iedereen is ervoor gemaakt om minstens drie keer per week in de sportschool te staan, of überhaupt een tikkeltje actief te zijn. Zij houden zich liever bezig met een andere hobby, in plaats van te zweten op een loopband of vreemde gezichten te trekken bij de laatste squat die je eruit perst. Best te begrijpen als je het op deze manier omschrijft. Gelukkig zijn er voor deze groep personen ook manieren om af te vallen, zonder dat je aan het zweten bent in de sportschool. Het zit hem vaak in de kleine elementen die jouw lichaam net wat fitter kunnen maken. Een goed begin is het halve werk voor afvallen zonder sportschool.

Afvallen zonder naar de sportschool te gaan doe je zo!

Optimale hoeveelheid water

Het kan haast niet makkelijker. Drink dagelijks genoeg water. Vul een fles, zet hem naast je en nip de rest van de dag aan de fles. Je lichaam doet vervolgens de rest. In de gezondheids- en fitnesswereld is er veel discussie over wat nu echt de optimale wateropname per dag is. Een veel gehoord advies is om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken als een gemiddelde volwassen man. Een nauwkeurige formule voor het aantal liters water dat je per dag nodig hebt is om je lichaamsgewicht te vermenigvuldigen met 0,03 liter. Indien je 80 kilo weegt zal je dus 80 x 0,03 = 2,4 liter water nodig hebben. Als je genoeg water drinkt zal jij je namelijk meer verzadigd voelen. Hierdoor werk je minder calorieën naar binnen en verlies je dus gewicht.

De benenwagen

Een auto hebben is ideaal. Je bent vaak veel sneller van de ene locatie naar de andere locatie. Toch zitten er wat nadelen aan. Frustraties in het verkeer, een parkeerplaats vinden en de oneindige files. Daarnaast helpt overal de auto voor pakken ook niet echt bij het verliezen van gewicht. Voor kleinere afstanden kan je daarom het beste de benenwagen pakken. Lopen is namelijk een van de beste en makkelijkste manieren om calorieën te verbranden zonder dat jij jezelf de pleuris zweet. Bij een gewicht van 80 kg verbrand je in een halfuur namelijk al snel meer dan 160 kcal. Doe dit meerdere keren per dag en het het aantal loopt al snel op.

afvallen zonder sportschool, Afvallen zonder naar de sportschool te gaan doe je zo!
Foto: Tegan Mierle

Voedingslogboek

Naar alle waarschijnlijkheid heb je geen zin in een dieet. De suikers die je naar binnen werkt op een dag bevallen je namelijk wel. Toch is je voeding een van de belangrijkste elementen van een gezonde levensstijl. Alle ongezonde voedingsmiddelen kan je dus maar beter naar een instelling brengen die er echt iets nuttigs mee doet. Ga bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde voedselbank. Uiteraard wel met de benenwagen. Voortaan haal je alleen de juiste voeding in huis, zodat je ook niet verleid zal worden. Ga daarom voor gezonde bronnen als kruiden, groenten, mager vlees, peulvruchten, noten en zaden. Met behulp van de app My Fitness Pal stel je makkelijk je gepersonaliseerde doel in. Vervolgens zal je met een voedingslogboek inzicht krijgen in je eetgewoontes. Dat logboek kan je onder andere opbouwen door de streepjescode te scannen van de producten die je eet. Doe dit gedurende een langere tijd en je zal veel bewuster met je voeding omgaan.

Gezonde slaaproutine

Ook een gezond slaapritme draagt bij aan een beter lichaam. Nu betekent het niet dat je tien uur achter elkaar moet slapen. Minder dan zeven uur is daarnaast ook weer niet optimaal. Maak er daarom een gewoonte van om elke nacht hetzelfde tijdstip naar bed te gaan, ongeveer acht uur te slapen en elke ochtend hetzelfde tijdstip wakker te worden. Nog een tip: slaap naakt. Je lichaam wordt dan koeler en hierdoor wordt er minder cortisol geproduceerd. Dit hormoon wordt geassocieerd met stress. Door een verlaagde cortisolspiegel zal je stress verlagen en neemt je eetlust af. Daarnaast heeft cortisol ook een aandeel in de afbraak van vetten. Uit met die kleren dus en je kan afvallen zonder sportschool!

Alcohol en slapen4

LEES OOK
Alstu, je nieuwe ochtendritueel
Zo herkenbaar, maar ook zo vervelend: je huis weer veel te gehaast verlaten om op tijd te komen. Je bed lag weer eens veel te lekker en…