Rolls-Royce Wraith bekleed met Mahoniehout

Eerder dit jaar kwam Eddie Sotto, de experimentele ontwerper van Disney, met een zeer stijlvolle met hout bekleedde versie van de Embraer Lineage 1000E, ofwel een custimized privé jetje ter waarde van $83 miljoen. Maar nu presenteert SottoStudios een nieuwe creatie, een aangepaste versie van de Rolls-Royce Wraith. Hij heeft niet zomaar een setje nieuwe velgen gekregen, maar een gedeelte de carrosserie is gelamineerd met Mahoniehout.

Rolls-Royce Wraith ‘Regatta’

Net zoals de Skyacht One is de Wraith gebaseerd op de onderzeeër van de fictionele Kapitein Nemo, de Nautilus. Waarvan Sotto ook de ontwerper was. Deze ‘jacht’ van een Rolls-Royce heeft de standaard voor luxueus aangepaste auto’s in één klap een stuk hoger gelegd. “Je ziet veel auto’s met grote wielen van goud en opvallende kleuren”, zegt Sotto. “Wij zijn minder geïnteresseerd in bling-bling en wilden een auto creëren waarvan er elke keer dat je er naar kijkt weer nieuwe pure en stijlvolle details opvallen.”

Exterieur

De buitenkant van de Wraith is gemaakt van een prachtige combinatie tussen aluminium met een satijnafwerking en het prachtige Mahoniehout. Mocht, om een of andere reden, Mahonie niet je ding zijn, dan is het mogelijk voor een andere combinatie te gaan. Mag ook wel voor dat geld, toch?

Interieur

Binnen waan je je in een luxe Italiaanse jacht. “Ons doel is klanten een non-plastic experience te geven wanneer ze instappen”, zegt Sotto. “We streven ernaar om technologie en natuurlijke materialen te combineren. Door met handgemaakte details te werken, zullen klanten appreciëren hoe dingen gemaakt zijn, net als bij horloges of het stiksel van een dure handtas.”

In de VS heb je een standaard Rolls-Royce Wraith voor  $305.000, tel daar nog even $700.000 bij voor het customizen en je hebt een van de meest stijlvolle auto’s ter wereld!

 

Total
0
Share