Rolls Royce ‘Spirit Of Exstacy’ Faberge Egg

CREDITS: Rolls-Royce

Twee van ‘s werelds grootste luxemerken hebben hun krachten gebundeld om een uniek kunstvoorwerp te creëren voor een veeleisende verzamelaar. Zo heeft Rolls-Royce samengewerkt met Fabergé om de ‘Spirit of Ecstasy’ Fabergé Egg te realiseren. De meest prominente en rijke verzamelaars van de 20e en 21e eeuw slaan steil achterover van een Fabergé-ei. Met slechts vijftig imperial eggs sinds 1917 voltooid, zijn deze creaties één van de meest begeerde objecten die ooit zijn gemaakt.

Rolls-Royce ‘Spirit Of Exstacy’ Fabergé Egg

Voor het eerst in de geschiedenis is de welbekende Rolls-Royce mascotte, de Spirit of Ecstasy, omhuld door een Fabergé-ei. Dit meesterwerk weerspiegelt de aandacht voor detail en het vakmanschap waarvoor beide merken tot op de dag van vandaag bekend staan.

Het ei zelf rust op een paarse emaille guilloché basis van 18-karaat witgoud en dient als een beschermende kamer voor de kostbare bewoner ervan. Beweging van het ei is te bedienen via een hendel aan de voet van de standaard. Hierin zit het Rolls-Royce beeldje, gemaakt van bergkristal. De lamellen bestaan uit maar liefst 390-karaat rosé goud. Deze zijn verfraaid met tien karaat aan ronde witte diamanten. Daarnaast heeft het glazuur een paarse tint die toonaangevend is voor Fabergé. Voor de echte kenners is dit een lust voor het oog.

Rolls-Royce

 

Rolls-Royce

 

Rolls-Royce

 

Total
0
Share