Rolls-Royce onthult collectors item tijdens Concorso d’Eleganza

CREDITS: Rolls-Royce

Het jaarlijkse Concorso d’Eleganza is dit jaar het toneel voor de presentatie van een hele speciale auto. Het Bespoke Collective van The House of Rolls-Royce is met een hele toffe auto op de proppen gekomen. De Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is een hommage aan een van de meest epische verhalen van de twintigste eeuw!

De Rolls-Royce Wraith Eagle VIII

Deze Rolls-Royce is een speciale auto. Hij is gebouwd als hommage aan de eerste non-stop vlucht over de Atlantische Oceaan. In 1919 waagden twee dappere mannen zich aan iets heel riskants, iets wat nog nooit eerder was gedaan. Vanuit Newfoundland vlogen de twee piloten naar Ierland in een aangepaste Vickers Vimy bommenwerper uit de Eerste Wereldoorlog. Uiteraard was dit vliegtuig uitgerust met motoren van yours truly! Twee 350 pk sterke Rolls-Royce motoren hielpen het vliegtuig over de plas.

Nu, ruim honderd jaar later, wordt er stilgestaan bij dit bijzondere moment. Op het Concorso d’Eleganza aan het Comomeer in Italië presenteert Rolls-Royce de hele stijlvolle Rolls-Royce Wraith Eagle VIII. Er worden slechts 50 van deze limited editions geproduceerd. Een buitenkansje voor de fanatieke Rolls-Royce verzamelaar met goed gevulde zakken dus!

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII, Rolls-Royce onthult collectors item tijdens Concorso d’Eleganza

De bolide

Het exterieur van de Wraith Eagle dankt zijn uitstraling aan de nachtelijke avonturen van de twee piloten. De auto gaat in de kleur Gunmetal en Selby Grey lak gepresenteerd worden. Het lakwerk wordt onderbroken door een hele toffe accentlijn van messing. Daarnaast weerspiegelt de zwarte grill de beplating van de Rolls-Royce motoren van het Vickers vliegtuig.

Het interieur dankt zijn ontwerp, net als het exterieur, aan de nacht. De Selby Grey kleur en zwart leer keren veelvuldig terug en onder andere de speakers zijn afgewerkt met een cover gemaakt van messing. Daarnaast is er een sterrenhemel nagebootst in het dak van de chique bolide!

Rolls-Royce Wraith Eagle VIII, Rolls-Royce onthult collectors item tijdens Concorso d’Eleganza

Interieur

Ook in de cockpit komt het messing terug. Onder andere in de hoofdsteunen is de kenmerkende ‘RR’ geborduurd met messing-kleurige draad. Daarnaast is in het portier aan de bestuurderskant een plaatje geïnstalleerd met de lovende woorden van Winston Churchill over de enorme prestatie.

Het dashboard is ingelegd met eucalyptushout en accenten van goud, zilver en koper. Misschien is het uurwerk wel het belangrijkste en speciale detail in de wagen. Het uurwerk is vaak een waar kunstwerk. Ook nu hebben ze het uurwerk flink aangepakt. Er is een ijseffect aangebracht om de bevroren instrumenten in het vliegtuig na te boosten. De wijzers in het klokje zijn rood om de kompaswijzers na te bootsen in het vliegtuig.