Rolls-Royce brengt speciale surfplank uit

CREDITS: Rolls-Royce

Waarschijnlijk peddelt er op moment van spreken ergens een happy customer van Rolls-Royce op zijn eigen Ro-Ro surfplank door de wildste golven. Wait, what? Yep, voor de Engelse autofabrikant is niets te gek. Het is een kwestie van veel poen neertellen et voila: je eigen custom Rolls-Royce surfboard is daar. Leuk hebbedingetje! Maar wat kost dit grapje?

Rolls-Royce surfplank

Het surfboard is tot stand gekomen door een samenwerking van Rolls-Royce met het Engelse bedrijf Woodpop. Deze heeft een plank van 2,7 meter laten zagen uit het hout van de Anna Paulownaboom. Als finishing touch zijn er diverse soorten hout gebruikt, zoals walnoothout, esdoornhout, Afrikaans hardhout en berkenhout. Het houten pareltje is vervolgens bedekt met 24-karaats bladgoud.

De klant, die graag anoniem wil blijven, heeft voor dit bescheiden plankje zo’n €35.000 (!) neergeteld. Uiteraard is het handig om vervoer te hebben om überhaupt met je surfplank bij het water te kunnen komen. Daarom bestelde hij er meteen een Rolls-Royce Ghost bij. Want ja, als we het doen, doen we het goed. De vriendelijke eigenaar leent zijn plank met bijpassende bolide zo nu en dan uit aan de autofabrikant om tentoon te stellen.

Foto’s: Rolls-Royce

Total
0
Share