2018 Rolls-Royce Phantom VIII

Vorig jaar werd de Rolls-Royce Phantom VIII gepresenteerd in Londen. Volgens velen is het de meest luxueuze Roll-Royce ooit, maar wij weten natuurlijk beter. Desalniettemin is het een zeer luxe wagen waarmee het 113-jaar oude merk op de proppen komt. Het mooie: hij komt dit jaar op de markt met een verbazingwekkende vanafprijs van €545.000,-!

Rolls-Royce Phantom 2018

We zijn gewend dat Roll-Royce altijd met logge bakken komt, maar door hun gloednieuwe aluminium ‘Architecture of Luxury’, is de Phantom VIII lichter, veiliger en stiller dan ooit! Onder de kap zijn geen compromissen gesloten. Op en de massale hood en je ziet een 6,75L twin turbo V12 motor waartegen 585 paarden het afleggen. Ondanks dat pretendeert Rolls-Royce dat ze de stilste auto op de markt geproduceerd hebben. En dat is goed. Want zeg nou eerlijk? Eigenlijk wil je al die paarden wel horen, maar daarvoor koop je geen Rolls-Royce.

Deze Phantom mag de VIII genoemd worden, maar eigenlijk dateert het type ‘Phantom’ al uit 1925 en is het daarmee de langst bestaande modelnaam ter wereld.

Wat kan je verwachten als je een half miljoen uitgeeft aan een auto? Een zeer imposante grille, met daarboven The Flying Lady, het iconische beeldje dat het merk al sinds het prille begin pontificaal in het zicht van de bestuurder plaatst. Zware, maar volledig elektrische deuren die traditiegetrouw in tegengestelde richting openen. En een redelijk subtiele achterkant, met kleine achterlichten dat doet denken aan een luxueuze sloep.

De nieuwe Phantom zit natuurlijk ook vol met de meest moderne snufjes. Denk aan een 4 camera system inclusief helicopter view, night vision en vission assist. Dat natuurlijk allemaal naast een majestueus geluidssysteem, waarmee je van de stilste tot de meest luidruchtige auto kan gaan in enkele seconden.

Mooi werk weer.

Total
1
Share