Kijkvoer: 10 snoeiharde Ridesvideo’s op een rij

CREDITS: Robbert Alblas | YouTube

Rides? Good! Video’s? Good! Ridesvideo’s? Goooood! Dit zou Joey Tribbiani uit Friends aanhalen als hij het niet over Rachels trifle zou hebben, maar over de kijkvoerinspiratie die dit jaar op MANIFY voorbij is gekomen.

Omdat het alweer bijna het einde van het jaar is, zetten we de fijnste video’s weer even op rij voor je. Met vaak de crème de la crème op wielen, maar ook oldskoolklassiekers en een gezinswagen. Voor een breed publiek, dus.

Kijkvoerinspiratie: MANIFY Rides-video’s

Bugatti W16 Mistral for the win(d)

Liefde brengen we graag samen in perfecte harmonie. Bugatti doet dat niet met kleffe stelletjes, maar ze laten de W16 Mistral kennismaken met de wind waarop hij geïnspireerd is: die van de Côte d’Azur. In een heerlijke video laten de Fransen twee ware krachten samenkomen. Bugatti’s ultieme roadster en de mistral, een unieke en krachtige wind die door Zuid-Frankrijk waait.

Huracán Sterrato scheurt overal doorheen, ook door de sneeuw

De Huracán Sterrato was sowieso al een unieke variant ontworpen om moeiteloos off-road te rijden, maar Lamborghini toont zelf aan dat het terrein écht helemaal niks uitmaakt voor deze supercar. Want alle mensen die zeggen dat rallying niet in de sneeuw kan, worden de mond gesnoerd door het iconische Italiaanse automerk. In hun video scheurt de Lamborghini Huracán Sterrato zonder moeite van A naar B door de forse kou en de fikse sneeuwlaag die het landschap bedekt. Op de video ziet het er al opwindend uit, laat staan als je zelf in de auto had gezeten…

David Beckham in de hoofdrol tijdens MC20 Notte campagne

Bij een fijne auto, hoort natuurlijk ook een fijne campagne. En met David Beckham in de hoofdrol tijdens de campagne van de nieuwe Notte Edizione, zit dat wel snor. Samen met Bertoline stapt Becks de zwarte MC20 Notte in, waarna ze in hun matzwarte pakken door de duistere straten van Italië scheuren. Heerlijke beelden bij een heerlijke auto. Precies zoals we het willen zien.

Bentley uit 1936 slide over het circuit

Wij hebben nog altijd die ene jongensdroom om asociaal hard over het asfalt in een Bentley te rijden. Dit jaar is die dag  ein-de-lijk gekomen. Of, nouja, een soort van. Met een beetje inbeeldingsvermogen komen we er wel.

Op YouTube zijn we namelijk tegen het account van Robbert Alblas gelopen, en dit is weer zo’n pareltje die je eens in de zoveel tijd vindt. Hij deelt wel vaker video’s van hemzelf die met een iconische wagen over de weg heen blaast, maar de video van hem die met de Pacey-Hassan Special uit 1936 over het circuit van Portimao in Portugal powerslide steekt er wat ons betreft toch wel met kop en schouders bovenuit.

Dragrace der dragraces

Red Bull is werkelijk van alle markten thuis. Vooral in de motorsport zijn ze, mede mogelijk gemaakt door Super Max, niet te stoppen. Van MotoGP, tot rally racing en uiteraard de Formule 1 domineren de namen van Red Bull.

De zorgt ervoor dat ze bij Red Bull heel wat pk-monsters tot hun beschikking hebben. En omdat Red Bull zelfs van de Youtube-wereld kaas heeft gegeten, hebben ze de ideale content voor ons klaargestoomd. Tijdens de laatste video van het merk dat je vleugels geeft, strijden een RC16 MotoGP-motor van Red Bull KTM Factory Racing, een rallycross-auto met 600 pk, een F1-wagen, een ‘monstervan‘ en een 550 pk gevulde World Rally Championship-auto tegen elkaar. De absolute race der races heeft dus eindelijk plaatsgevonden.

Bugatti Chiron beukt met 417 km/u over de Autobahn

Soms stuit je op filmpjes die al even op YouTube zwerven, maar op wonderbaarlijk wijze in je feed belanden. Of ja: maak van dat wonderbaarlijke maar gewoon het algoritme. Ja, we schelden algoritmes vaak uit, alleen het levert ook weleens mooie dingen op. Zoals dit bizarre on-board-filmpje van de Bugatti Chiron op de Autobahn. De Franse hypercar scheurt over het Duitse asfalt en behaalt zelfs 417 km/h. Holy shit….

Radim Passer is de man die het op YT heeft gevlamd. Eerder plaatsten hij al video’s van de Chiron, maar deze on-board-beelden wilden de mensen ook graag zien. ‘Many people have asked that we share raw footage from the GoPro from inside the car during the Top Speed test and so we did,’ vertelt hij in de caption. Eerlijk is eerlijk: zo snoeihard rijden raden we niet aan – natuurlijk niet…. – maar het kijkt wel lekker weg. Check maar mee:

Ferrari 288 GTO kunstig in beeld gebracht

Blechfilm is het YT-kanaal dat je dag helemaal maakt met ware ‘autoporno’. Zij mochten een dagje rondrijden in een Ferrari 288 GTO uit 1985 met nog geen 15.000 km op de teller. Oftewel, een genot van jewelste. In het begin laten ze alle schoonheden van de auto tot in de puntjes aan het publiek zien, waarna we halverwege de video eindelijk ‘VROOM VROOM’ te horen krijgen en de Ferrari écht aan het werk zien. Een must-see voor elke autoliefhebber. Check de video hier:

Ford GT40  knalt over Spa Franchorchamps in heerlijke video

Hoewel Ford de laatste jaren hier en daar wat ‘vernieuwde’ GT40’s op de markt heeft gepompt, is en blijft het een pareltje om te aanschouwen. Maar de GT40 is pas echt op zijn best als je hem over het circuit heen ziet knallen.  En laat dat nou net zijn wat wij voor jullie klaar hebben liggen. In een tijdsbestek van iets langer dan drie minuutjes neemt Robbert Alblas ons mee op het circuit van Spa Franchorchamps, om daar vervolgens in zijn GT40 vól gas te geven. Als een soort muzikaal instrument hoor je de V6-motor blazen, terwijl de Ford GT40 vol precisie de stuurbewegingen van de bestuurder uitvoert. Dit is pure kunst om naar te kijken:

 

A Day in the life met Jarreau Vandal

Geen dag is hetzelfde. En toch vertelt een ‘doorsnee dag’ veel over iemand. Het geeft inzicht in hoe een persoon is, wat hem/haar drijft en waar creatieve impulsen vandaan komen.

CUPRA heeft zo’n dag van Jarreau Vandal, ofwel de met passie doordrenkte The naked Deejay, in beeld gebracht. Een uniek kijkje in zijn drukke, artistieke leven. Na het zien van de video ‘A Day in the life of Jarreau Vandal’ zijn we dieper ingegaan op zijn dagelijkse routines en favoriete spots.

 

De link tussen messen slijpen en de Mazda CX-60 Takumi

Als we ‘Takumi’ opzoeken in het Mazda-woordenboek (yes, dat bestaat echt) vinden we: bijzonder vaardige ambachtslieden. En als we daarna de Mazda CX-60 Takumi checken, snappen we linea recta waarom voor die naam is gekozen. 

Omdat het merk ons het Japanse vakmanschap wilde laten ervaren, gingen we met deze uitvoering naar Scherpeindje in Eindhoven. Daar waar Renee Frankhuizen een met passie en traditie doordrenkte Japanse messenslijperij runt. Daar vertelt ze aan ons: ‘Slijpen is in principe slijpen, maar de aandacht, de snelheid, of eigenlijk traagheid, en de techniek van het slijpen die moet je eigen maken. Japans vakmanschap is verfijnd en draait om precies weten wat je doet. Je behandelt het met aandacht, blijft constant controleren en je moet niet snel tevreden zijn. Het moet perfect zijn.’

Dat is waar Japans vakmanschap voor staat en dat is ook precies die link die Mazda zoekt. Wereldwijd, maar ook hier in Nederland vindt het merk de mensen die ambacht een nieuwe betekenis geven in de Dikke van Dale. Of in Mazda’s woordenboek. En dat hebben we zelf vastgelegd in een zeer fijne video:

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…