Phatfour tilt de fatbike-markt naar een nieuw niveau

CREDITS: Phatfour

Een elektrische fiets klinkt altijd heel handig, maar eerlijk is eerlijk, je voelt je wel meteen dertig jaar ouder. Maar als je de fiets verlaagt, het frame aanpast en er dikke banden onder zet? Dan voel je je opeens tien jaar jonger.

Phatfour komt met FLX fatbike

Als je dat gevoel wilt ervaren, dan moet je in Nederland bij Phatfour zijn. Het bedrijf heeft zojuist een nieuwe fatbike, de FLX, op de markt gepompt. En als we naar het uiterlijk kijken, dan kunnen we nooit meer spreken over een fatbike en  een ‘fiets’ in één zin. Het lijkt meer op een gedemonteerde Harley, en dat is een compliment.

Fatbike, <strong>Phatfour</strong> tilt de fatbike-markt naar een nieuw niveau
Foto: Phatfour

Plek voor twee

Kijkend naar het frame zie je direct dat je hier heerlijk op kan cruisen. Of je nou een wandelende Big Ben bent of je voetjes de vloer amper raken wanneer je zit: met de FLX zit je gegarandeerd comfortabel. Bovendien passen op het lange zadel met gemak twee volwassenen, dus je kan je date na een geslaagde avond nog op een avontuurtje trakteren. Om haar daarna thuis weer een avontuurtje aan te bieden, who knows.

Lange rit? Geen probleem

Hoe lang je ritje naar huis ook is, de FLX krijgt het wel voor elkaar. Met een bereik van 100 kilometer kan deze fatbike je moeiteloos van Amsterdam naar Den Bosch brengen. En als de gedachte dat je het niet gaat halen toch wat stress oplevert, dan is de FLX er ook om die stress weg te nemen.

Met de ‘Special Range Indicator’ zorgt de fatbike ervoor dat de gebruik altijd weet hoeveel kilometer er nog gebruikt kan worden, en houdt hij ook nog eens rekening met factoren als regen en wind. Ook komt de FLX met het ‘Direct Drive System’, wat betekent dat de ondersteuning direct beschikbaar is zonder turboknop erbij. Daardoor heb jij een snellere start en rij je veel comfortabeler op de topsnelheid van 25 km/h.

Meer weten over de Phatfour FLX? Check het hier. Of maak jezelf blij met de foto’s.

Foto’s: Phatfour