Deze gewoontes laten je ouder lijken dan je bent

Ouder worden. Helaas hoort het bij het leven. Er komt een moment dat je happy wordt van fotoboeken maken, gemberthee en een rustige zaterdagavond. Ook weleens lekker.

Toch doet ouder worden soms ook pijn. Daar waar je in je hoofd nog altijd die hunk van vroeger bent, kijken feestgangers om je heen toch raar op wanneer jij weer dance moves in de club  laat zien. Vinden we stiekem alleen maar mooi, hoor.

Zeven gewoontes die jou ouder laten lijken

En eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk voelt het voor jou ook aan alsof je totaal niet out of place bent. Om ervoor te zorgen dat jij in ieder geval de komende jaren je zowel mentaal als fysiek zo jong als je nu bent blijft voelen, hebben wij wat gewoontes op een rijtje gezet. Gewoontes die jij moet afleren om ervoor te zorgen dat mensen niet denken dat je sterfbed nabij is. Dit zijn dé zeven gewoontes die jou ouder laten lijken.

  1. Met je hoofd in het kussen slapen

Sommigen slapen er met eentje en de ander vult het gehele bed ermee: kussens zijn niet weg te denken van je bed. Toch heeft zo’n kussen een behoorlijk nadeel, je lijkt er namelijk veel ouder door als je er continu met je hoofd op slaapt. De reden hiervoor klinkt best logisch: door constante druk op het gezicht wordt je doorbloeding verminderd waardoor er schade aan de huid ontstaat. Dit proces wordt ook nog eens verergerd door de wrijving van het kussen waar je op slaapt. Dat wordt dus vanaf nu op je rug slapen amigo.

  1. Geen gevarieerd dieet

We vertelden laatst al iets over het frappante dieet van Warren Buffet himself. De beste man is 92 geworden, maar mede door zijn dieet ziet hij eruit alsof hij het sterfbed allang heeft opgezocht. Oké, alle gekheid op een stokje: zonder een gevarieerd dieet ga je er een stuk ouder uitzien dan dat je daadwerkelijk bent. Vooral suikers zijn de boosdoener, maar ook vooral verwerkte- en gefrituurde vleeswaren zorgen voor rimpels, fijne lijntjes en een uitgedroogde huid.

stress eten
Foto: Spencer Davis
  1. Vijf jaar ouder lijken door sigaretten

Oké, oké. We geven toe, dit is een inkoppertje. Maar hey, ook inkoppertjes moet je nog scoren. Roken maakt je ouder. En hoe. Als je rookt is het echt niet zo dat je kop direct vijf jaar ouder oogt, maar toch: wie voor een langere periode rookt ziet er gemiddeld vijf jaar ouder uit dan hij of zij eigenlijk is. Het zorgt voor verdieping van de rimpels, dunnere lippen en bovendien een gelige huid. Het maakt je dus allesbehalve aantrekkelijker, laten we dat vooropstellen.

  1. Te veel in de zon

Goed, je krijgt dus een ouder gezicht door roken. Maar als je nu besluit om met je bakkes een peukie in de zon aan te steken, dan ben je al helemaal verkeerd bezig. Waarschijnlijk weet je zelf ook al dat te veel van alles nooit goed is, zeker niet wanneer je te maken hebt met de zon. Door UV-straling verliest ‘collageen’ zijn werking in je lichaam. In Jip & Janneke taal betekent dat heel simpel dat je huid zijn soepelheid verliest en verslapt. Het onvermijdbare gevolg daarvan? Je raadt het al: heel veel rimpels.

  1. Ouder worden door te veel alcohol

Misschien wel de meest confronterende op de lijst. Voor ons in ieder geval. Ze zeggen wel eens dat mensen in Italië oud worden door elke dag wijn te drinken, maar ja, probeer het maar eens bij één wijntje te houden. Door te veel te drinken, werkt alcohol als een ‘vasodilatator’. Een wat? Ja, precies. Het betekent simpelweg dat je bloedvaten verwijd worden en tevens zorgt alcohol ervoor dat je je huidskleur verliest. Ook droogt het de huid uit. Eigenlijk alles wat je kan verzinnen om je ouder te laten lijken, doet alcohol voor je.

ouder, <strong>Deze gewoontes</strong> laten je ouder lijken dan je bent
Foto: Bigstock
  1. Je stresst te veel

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar je moet toch echt eens op je stressniveaus gaan letten. Van je baas die continu aan het zeiken is tot je vrouw die samen met jou haar ouders wil bezoeken tijdens de samenvattingen van de Eredivisie: stress zit overal. Door stress verdwijnt je haarlijn in een behoorlijk rappe vaart, en geloof ons: dat zorgt ook weer voor stress. Heel veel stress. Daarnaast zorgt stress voor kraaienpootjes rondom de ogen, een doffe huid, pigmentatie, stressrimpels en ga zo maar door. De lijst van ellende blijft maar doorgaan met stress.

  1. Je drinkt te weinig water

De rode lijn van dit artikel is toch wel echt het woordje ‘te’. Zo ook met te weinig water drinken. Je kan de gehele crèmepjes inboedel van de Douglas op je huid smeren, maar de meest basale vorm van huidverzorging is gewoon simpelweg water drinken. Door genoeg water te drinken – richtlijn: twee liter per dag – blijft je huid helder, strak, glad en stralend. En het mooie van alles? Het werd ook nog eens preventief voor een kater, dus mocht je toch een keertje in puntje vijf zijn getrapt, dan helpt water je er weer bovenop.

water
Foto: Jonathan Cooper
LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…