NIO in opmars: de concurrent in spe van Tesla

CREDITS: NIO

Denk je aan elektrische auto’s, denk je aan Tesla. Denk je aan de Chinese automarkt, denk je aan NIO. Velen zijn ervan overtuigd dat deze vierwielbatterijen de toekomst zijn. Anderen weten nog niet of ze écht wel zo zuinig zijn. De échte autoliefhebbers zijn gelukkig nog niet onder de druk bezweken. Deze hebben liever een grommende motor en zuchtende uitlaat dan zo’n batterij op wielen. Maar dat ze steeds populairder worden is een feit.

NIO in opmars: dé geduchte concurrent van Tesla

Tesla’s staan bekend om de luxe en het flinke prijskaartje. Toch heeft Musk door middel van de Model 3 een budgetversie op de markt gebracht. Tesla moest wel omdat ze niet de enige zijn in deze markt. Het Chinese bedrijf NIO produceert ook elektrische auto’s. Voor nu worden deze alleen nog maar in China verkocht. Bij NIO kun je denken dat het weer zo’n dertien in een dozijn bedrijf, maar dan is je denkwijze deze keer verkeerd. Dit bedrijf is interessanter dan je denkt. En dit is waarom.

NIO
Foto: NIO

Tesla-killer?

Dit Chinese bedrijf is dus ook een fabrikant van elektrische auto’s. Het bedrijf is gericht op de kwaliteit van de voertuigen. Kwaliteit boven kwantiteit zogezegd. Daarnaast wordt er op grote schaal onderzoek gedaan naar zelfrijdende auto’s. Ze verdienen ook aan hun oplaadservices en de verkoop van bepaalde verzekeringen. NIO heeft al vestigingen in Europa, VS en China, maar de auto’s zijn alleen nog maar in het laatstgenoemde land verkrijgbaar.

NIO deelde na de oprichting in 2014 meteen een klap uit aan Tesla. De eerste bolide van NIO was namelijk een raceauto die meteen sneller was dan de snelste auto van Tesla. En de Tesla’s zijn al flink rap. Een knappe prestatie dus.

NIO
Foto: Macau Photo Agency

Auto’s

NIO produceert dus elektrische auto’s. Hiermee mikken ze op de hogere klasse. Zo heeft NIO begin dit jaar een nieuwe sedan onthult die de strijd aan gaat met de Model S van Tesla. De NIO ET7 wordt later dit jaar al in Europa verwacht. Hier betaal je dan zo’n €56.000 voor. De auto’s van NIO worden verkocht met een speciaal plan. Het ‘BaaS’ model. Dit ‘Battery as a Service’ model zorgt ervoor dat de kopers de auto kunnen aanschaffen zonder batterij. De batterij kan geleased worden. Hiermee wordt er een abonnementsmodel gecreëerd en krijgt de consument meer vrijheid.

Wat NIO speciaal maakt is dat ze verder kijken dan de auto’s zelf. Zo zijn ze bezig om met een accuwisselsysteem de wereld te veroveren. Op die manier hoeven de auto’s niet meer de batterij op te laden maar kan er een nieuwe worden ingeplugd en meteen weer doorgereden worden. Ondanks elektrisch rijden niet bij iedereen hoog op het lijstje staat, wordt het wel steeds aantrekkelijker gemaakt.

NIO
Foto: NIO

Aandelen van NIO kopen

NIO is niet alleen interessant op de markt van elektrische auto’s. Ook op de aandelenmarkt groeit de populariteit. Het aandeel heeft een flinke stijging doorgemaakt. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en vooral op lange termijn moet hier veel aandacht aan gegeven worden. Deze Chinese fabrikant doet dat en wordt daarom gezien als een bedrijf dat het op lange termijn goed kan gaan doen. Het is echter wel van belang dat de verkopen gaan stijgen, ze maken op dit moment namelijk nog geen winst. De hype is er, alleen de resultaten nog.

Naast het feit dat NIO inspeelt op het belang van duurzaamheid zijn er ook strategische redenen waarom het aandeel populairder wordt. Het aandeel van concurrent Tesla is namelijk al erg hoog. Het is bij Tesla ontzettend lastig om te voorspellen of deze verder stijgt, of juist de grond in keldert. Daarom kiezen investeerders ook veel voor NIO. Het Chinese bedrijf is bezig is met een flinke opmars, waardoor de stijgende lijn doorgetrokken kan worden op de beurs. Het aandeel van NIO staat dus nog laag, waardoor jouw investering rendement kan opleveren. Snel NIO aandelen kopen kan dus jouw nieuwe move zijn, maar risicovol blijft het zeker. Je kan via sites zoals aandelenkopen.nl instappen, maar doe dat nooit als een blinde. Lees jezelf eerst goed in. En verwacht vooral geen GameStop sensatie, want dan kun je een boel kwijtraken.

NIO
Foto: MayoFi