Off-road naar de jaren ’60: Ford Bronco Heritage Edition

CREDITS: Ford | James Lipman

Oké, je hebt de header al gezien. We kunnen dit artikel eigenlijk net zo goed niet schrijven, want als je ogen werken dan ben je natuurlijk allang verkocht bij het zicht van deze nieuwe Ford. Goed, we blijven plichtsgetrouw en informeren jou met alle liefde over de details van deze nieuwe parel.

Terug in de tijd

De Ford Bronco Herritage Edition is hier, en heeft onze harten al veroverd. De Ford Bronco maakte in ’66 haar debuut, gebaseerd op de jeeps die Ford tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde. Military approval hebben ze dus al. Destijds bracht Ford die Bronco uit met felle kleuren allerlei onhandige, maar wel geinige, designs. In de jaren ’90 bracht Ford nog een versie van de Bronco auto uit. De auto verscheen in talloze films, shows en niet te vergeten: politieachtervolgingen. Tja, als de auto gebaseerd is op jeeps voor het leger dan kan die de politie vast ook wel aan.

Ford, Off-road naar de jaren &#8217;60: <strong>Ford Bronco Heritage Edition</strong>
Foto: Ford | James Lipman / jameslipman.com

De nieuwe Ford Bronco Heritage Edition

Enfin, fast-forward naar begin 2020 en we krijgen dus weer een nieuwe Bronco editie voorgeschoteld. Sterker nog, we krijgen er meerdere. Er is een ‘echte’ Bronco: de grootste van het stel. Hoe kan het ook anders. Dit bakbeest van een offroader is te verkrijgen als drie- of vijfdeurs. Ook is er de kleinere Bronco Sport, een soort SUV in plaats van een offroader. Van dezelfde Bronco Sport brengt Ford ook nog een limited edition versie op de markt. Voor de echte liefhebbers onder ons.

Specifieke details

Goed, er mag dus misschien een limited edition aanwezig zijn, de aantallen blijven hetzelfde: Ford brengt van elke editie 1.966 exemplaren op de markt. Een subtiele verwijzing naar 1966, het debuutjaar van de Ford Bronco. De ‘kleine’ SUV heb je voor 34.000 eurootjes terwijl je voor the big boy 66.895 euro kwijt bent. De auto’s komen in 2023 officieel naar Europa, en wij zijn er al helemaal klaar voor. We moeten nog even wachten, dus maak jezelf al lekker warm met de video van deze parels.