Vijf tips om je trouwe telefoon te verzorgen

Tegenwoordig kun je niet meer zonder je elektronische maatje. En dan hebben we het natuurlijk over je telefoon. Het is nu niet meer voor te stellen dat er ooit een tijd was dat je niet even snel een appje stuurde, je route opzocht of checkte waar de chillste bar van de stad ook alweer zat. Toch was die tijd er ooit, en eigenlijk niet eens zo gek lang geleden. Zijn we er niet misschien een beetje té afhankelijk van geworden? Misschien wel. Des te meer reden om je trouwe gsm extra goed te verzorgen én er alles uit te halen wat er in zit. Hoe? Lees hier vijf tips.

Take good care: hoe jij het best je telefoon kunt verzorgen

De voor de hand liggende, maar daarom niet minder belangrijke tip

Je telefoon was (waarschijnlijk) niet goedkoop, en je hebt ‘m voor heel veel zaken in het leven nodig. Wees er daarom zuinig op en deins niet terug voor een aantal goede beschermingsmaterialen. Als je honderden euro’s in een telefoon stopt, kan dat er ook nog wel bij. Denk aan een degelijk hoesje en eventueel een screenprotector. De mate van kwaliteit waarin je moet investeren is natuurlijk afhankelijk van je dagelijkse activiteiten. Werk je in de bouw, is een betere kwaliteit logischer dan wanneer je je gemiddelde dag op kantoor doorbrengt.

verzorgen, <strong>Vijf tips</strong> om je trouwe telefoon te verzorgen
Foto: Yura Fresh

Je telefoon verzorgen betekent de batterijtjes verzorgen

De eerste tekens van verval bij telefoons zijn vaak accuproblemen. Snel leeg, langzaam opladen, et cetera. Met een aantal tips kun je deze problemen zo lang mogelijk uitstellen. Een eerste tip is om je telefoon niet gelijk helemaal vol te stampen met apps. Bedenk welke je sowieso nodig hebt, en welke eigenlijk niet. En houd soms een grote schoonmaak. Verwijder apps die je al een tijd niet meer hebt gebruikt. Apps vreten namelijk op de achtergrond stroom. Zorg er daarnaast voor dat je telefoon zo nu en dan helemaal leeg is voor je weer oplaadt. Als je ‘m altijd maar aan de lader hebt, wordt je batterij ‘lui.’ Overigens is het ook aan te raden, wanneer je je telefoon laadt, om ‘m dan helemaal vol te laden. Als je je telefoon vroegtijdig van de lader haalt, kan je batterij ook ‘lui’ worden. Allemaal tips op de batterij van je telefoon optimaal te verzorgen.

verzorgen, <strong>Vijf tips</strong> om je trouwe telefoon te verzorgen

Haal eruit wat erin zit

Als je alle bovenstaande tips onder de knie hebt, kun je eens kijken of je wel alles uit je telefoon haalt wat erin zit. Door bovenstaande tips te volgen en je telefoon te verzorgen, ben je gegarandeerd van de langst mogelijke levensduur, blijft je telefoon lang opgeladen en ook niet onbelangrijk: hij blijft snel. Nu is het dus tijd om wel optimaal van je telefoon te genieten. Naast appjes, bellen, social media en Netflix is het namelijk ook mogelijk om bijvoorbeeld makkelijk met je telefoon te betalen.

Over financiële situaties gesproken: opties met elkaar vergelijken loont. Leg iPhones naast andere modellen, kijk naar sites waar sim only vergelijken de boventoon voert en ga voor jezelf na of je wel écht het nieuwste model nodig hebt. Ook zijn er handige apps om in de gaten te houden waar je je geld aan uitgeeft. Of wat dacht je van fotografie met je mobiel? Ook hier liggen heel veel mogelijkheden.

Ga dus na of je je telefoon wel optimaal gebruikt en struin internet af naar de mogelijkheden. Omdat je bovenstaande tips volgt, is jouw telefoon ook helemaal geschikt voor het grote werk.

telefoon

Grote schoonmaak

Naast de interne schoonmaak die hiervoor al even voorbij kwam, is het ook belangrijk dat je je telefoon van buiten schoon houdt. Het is bekend dat telefoons één van de grootste bacteriënbronnen zijn, dus zo nu en dan een doekje eroverheen kan zeker geen kwaad. Haal ook gelijk met een paperclip of iets anders scherps, stof uit de oplaadpoort.

Minder op je telefoon kijken

Naast onderhoud en schoonmaken, zowel intern als van buiten, is het beperken van de tijd dat je telefoon gebruikt ook goed voor de levensduur. Hoe meer je je telefoon gebruikt, hoe minder lang-ie aan het eind van de streep meegaat. Het is verleidelijk om bij elke ’ting’ even te kijken wat er binnenkomt, of om bij elke bevlieging van verveling even te scrollen. Maar niet alleen wordt je er minder creatief van, ook is het niet goed voor de levensduur van je cell. Als je te veel op je telefoon terugvalt, worden jullie eigenlijk beide ‘lui.’

verzorgen, <strong>Vijf tips</strong> om je trouwe telefoon te verzorgen
Foto: Adem AY