Dit historische Insta-accountlaat je verlangen naar het verleden

CREDITS: The New York Public Library | Unsplash

Vroeges was alles beter. Toch? Nou ja, de meningen zullen áltijd verdeeld blijven. De een vond het heerlijk dat hij een sigaar in het vliegtuig mocht opsteken, terwijl de ander nu blij wordt van biologische kokosmelk als glutenvrij melkalternatief. Er is geen goed of slecht. Toch verlangt iedereen wel een beetje naar vroeger, en dit Insta-account bewijst dat.

Historic Pictures laat je verlangen naar het verleden

Historic Pictures showt de wereld iedere dag historische fotografische kunststukjes. Foto’s die de schoonheid van geschiedenis laten zien. Van een aerial shot van Muhammad Ali vs Cleveland Williams in 1966 tot Toscaanse reisfoto’s uit de jaren ’70 met iconische zomervibes. Alles met historische overwaarde komt voorbij op dit account.

Tijdloos klassiek

De mensen achter de schermen omschrijven Historic Pictures volgt: ‘Sharing the most powerful and entertaining images in history.’ En dat kun je als inspiratiezoeker alleen maar beamen. Alle kiekjes zijn tijdloos, klassiek en vaak rustgevend. Veel foto’s stralen peace uit. De wereld van vandaag is 100.000 keer zo snel. Daarom is het lekker om soms je tijd te nemen en te verlangen naar ’t verleden.

Vooral als stijlliefhebbers worden we hélemaal happy van de foto’s. De mannen kleedden zich vroeger nog écht aan. Zo zie je Elvis Presley nonchalant over straat lopen met double breasted blazer of Steve McQueen de american style tot in de puntjes beheersen. Maar ook als sportfanaat word je ongekend gelukkig; een vastgelegde, legendarische dunk van Michael Jordan maakt je dag weer goed.

Enfin, foto’s zeggen meer dan duizenden woorden. Dus we hebben een goed excuus om je een flinke portie inspiratie voor te schotelen aan de hand van foto’s. Welkom in de wereld van vroeger (toen alles dus beter was):