Dansen op de golven met Servo Yachts

CREDITS: Servo Yachts/Shuttleworth Design

Dat het in de bootindustrie steeds gekker, groter en anders wordt is duidelijk. Servo Yachts helpt hier graag aan mee. Als golven je altijd een beetje zeeziek maken, dan zijn de Martini-conceptmodellen van Servo Yachts dé oplossing waar je naar zoekt.

Ontmoet de Servo Yachts Martini 7.0

Servo Yachts, gevestigd in Californië, is samen met Shuttleworth Design volop bezig met het ontwerpen van unieke catamaranjachten. Ze hebben al vijf verschillende modellen ontworpen en blijven innoveren. De Martini 7.0 is het nieuwste hoogstandje van deze samenwerking. Het jacht is zo ontworpen dat je te allen tijde stabiel over het water glijdt en nooit meer last hebt van (hoge) golven.

Servo Jacht Martini 7.0, Dansen op de golven met <strong>Servo Yachts</strong>
Foto: Servo Yachts/Shuttleworth Design

Unieke techniek

Dat komt door de speciale stabilisatietechniek. De dubbele romp onder het bovendek zorgt ervoor dat de supercatamaran eenvoudig over het water vliegt. De rompen bewegen onafhankelijk van elkaar zodat ze op elk moment over elke golf kunnen, terwijl het bovendek perfect recht blijft. Sensoren meten de toonhoogte van de golven en het bovendek kan tot maximaal 3,6 meter stijgen. Ideaal.

Klaar voor vertrek

Het 50 meter lange catamaranjacht heeft naast deze unieke spec ook een luxe interieur waar je u tegen zegt. Met plek voor 10 vrienden en 11 bemanningsleden die jouw vriendengroep bedienen.Servo Yachts Martini 7.0 heeft vier verdiepingen en de lay-out is zo ontworpen dat je gemakkelijk van dek naar dek kunt lopen, zonder elke gastenruimte te betreden.

Achter het stuurstation vind je een fitness- en loungeruimte. En op het bovendek kun je echt tot rust komen. Hier bevindt zich een bar, een eetkamer, twee lounges en als je door de schuifdeuren loopt kom je terecht bij een spabad omgeven door zonnekussens. Het jacht beschikt ook over een suite voor de eigenaar en vier gastenkamers met elk een eigen badkamer.

Prototype animatie

Er zijn natuurlijk al veel verschillende ontwerpen gemaakt. Bij het eerdere conceptmodel, Super Yachts Martini 6.0, hebben ze een prototype-video gemaakt. Dit om duidelijk te maken hoe je dan daadwerkelijk zeeziek-vrij blijft. Dan wordt het meteen hélemaal duidelijk: